Saša Kapor otkrio odakle mu ogromne pare za kupovinu Jugodiska, a pokreće i još jedan krupan biznis: Svoje ne dam, tuđe neću!

23.03.2023

08:30

1

Pevač je u intervjuu za 24sedam rekao da se o svemu konsultuje sa suprugom Nikolinom

Saša Kapor otkrio odakle mu ogromne pare za kupovinu Jugodiska, a pokreće i još jedan krupan biznis: Svoje ne dam, tuđe neću!
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Saša Kapor prema saznanjima 24sedam u svom vlasništu ima jednu od najvećih diskografskih kuća, a u planu je i da pokrene televiziju.

Kako je ušao u ovaj posao, da li su postojali rizici, da li je sam u ovom poslu, kao i kako je na sve to reagovala njegova supruga Nikolina Kovač, i do kojih granica je spreman da ide kada je posao u pitanju, Kapor je otkrio u intervjuu za naš portal. 

Kako si došao na ideju da kupiš tako veliku diskografsku kuću?

- Cela ta priča ima dugu istoriju. Još dok je to bila društvena firma kada sam bio mali, moj otac je u tadašnje vreme bio direktor iste u jednom periodu. U to doba stalno sam odlazio sa njim u tadašnji Jugodisk A.D. i uživao u notama vanvremenske muzike i bio oduševljen količinom istorijskih dela koje je ta produkcijska kuća proizvela i iznedrila.

Nakon toga, moj otac je Jugodisk prilikom privatizacije i kupio te je ona bila u njegovom vlasništvu od 2003. godine dok je ja nisam otkupio od njega pre par godina i preuzeo celokupno poslovanje. Moram da naglasim da Jugodisk poseduje u svom vlasništvu više od 20.000 fonograma, videograma najvećih i vanvremeskih hitova i evergrinova našeg muzičkog doba i stvaralaštva. Među prvim velikanima je i Zdravko Čolić sa numerom „Sinoć nisi bila tu“ 1972. godine, za tadašnji Beograd Disk koji je pravni prethodnik sadašnjeg Jugodiska.

G. G. /ATAImages
Saša Kapor

Da li je bilo straha i rizika da ćeš uložiti veliki novac, a da nećeš uspeti i imati vremena da se posvetiš tome?

 
- Strah nije postojao jer sam i sam u muzičkom svetu određeni period. Imao sam jasnu sliku kako postaviti poslovanje da bi to sa godinama dobilo oblik i mesto koje zaslužuje, s obzirom na obim dela, a i kakva dela poseduje Jugodisk. Mogu slobodno da kažem da je to nacionalno kulturološko blago koje je neprocenjivo.

Za nekoga ko je mlad, kako si finansijski uspeo da se upustiš u tako veliki biznis? 

- Kao što sam već u prethodnom pitanju dao odgovor, imam iskustva u svemu tome i kristalno jasnu sliku poslovanja za budućnost, a i u procesu sam okupljanja pravog tima koji tek treba da sprovede sve ono što smo zamislili.

Antonio Ahel/ATAImages
Saša Kapor

Kako je Nikolina reagovala kada si joj saopštio da si spreman da ulažeš u takav poduhvat i da li generalno zajedno donosite velike odluke?

- Nikolina je bila upoznata sa celom situacijom i bila je podrška. Znamo se toliko da ona zna da ja nemam nepromišljenih poteza. Neko sam ko sto puta meri, pa tek onda preseče.


Da li nekad imate sukob mišljenja i kako to rešavate?

- Naravno da imamo po mnogim pitanjima različite poglede, sednemo pričamo i iskristališemo celokupnu situaciju i razjasnimo jedno drugom nedoumice koje nam se u tom trenutku učine da postoje.

Do kojih granica si spreman da ideš kada je posao u pitanju?

- Do granica zdravog razuma i čistog obraza i časti. Svoje ne dam, tuđe neću i ne želim.

Antonio Ahel/ATAImages
Nikolina Kovač i Saša Kapor

Da li si sam u tom poslu ili imaš partnera? 

- Čovek nije stvoren da radi sam, a ni jedan posao ovog tipa ne može da se radi sam. Imamo za sada određeni tim ljudi koji će se vremenom obimom posla neminovno povećavati gde je između ostalih i moj rođeni stric Goran i gde svako ima svoja zaduženja i planove koje u određenom vremenskom periodu treba da pretvori u dela.


Koja naša muzička imena su ti se obratila za saradnju i da li si sa nekim imao poteškoće?

- Sve je jako sveže i u prvim talasima želimo da osvežimo ljudima pamćenje, a i nove generacije upoznamo sa kakvim opusom fonograma i videograma raspolažemo. Uspostavili smo mnoge poslovno tehničke saradnje između svih i sa PGP - RTS-om gde smo za početak zajedničkim snagama izdali najlepše pesme čuvene grupe Alisa koja je neprikosnovena i dan-danas, a imamo u planu još takvih projekata, između ostalih i Šabana Šaulića, Ljube Aličića, Jašara Ahmedovskog, Ipčeta, Cuneta, Tozovca, Gordane Stojićević i mnogih drugih velikana naše estradne scene.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike