Zavirite u luksuznu vilu Bijonse i Džej Zija od 2,6 miliona dolara: Prvo je bila crkva, pa baletska škola, a sad dom slavnog para! (FOTO)

22.03.2023

08:30

0

Pre dve godine neko im je podmetnuo požar u čuvenoj nekretnini

Zavirite u luksuznu vilu Bijonse i Džej Zija od 2,6 miliona dolara: Prvo je bila crkva, pa baletska škola, a sad dom slavnog para! (FOTO)
Kuća Bijonse i Džej Zija - Copyright Profimedia

Planetarno popularna pevačica Bijonse nedavno je na dodeli Gremija u Los Anđelesu odnela čak četiri muzičke nagrade, nakon čega je i na "BRIT-u" primila nekoliko nagrada, gde nije nastupila jer je od organizatora tražila čak 500 hiljada evra.

Bijonse je zbog ovih spekulacija o vrtoglavoj sumi za jedan nastup izazvala burne reakcije javnosti, što njen suprug Džej Zi i ona rade godinama unazad.

Slavni par intrigira planeru svakim svojim korakom, a sada su isplivali detalji o njihovom luksuznom životu, koji neretko izazove oprečne reakcije javnog mnjenja.

Naime, oni su svojevremenu kupili kuću u Nju Orleansu. Bred Pit i Anđelina Džoli su tada prodali svoju vilu građenu u francuskom stilu "Luizijani", a Bijonse i Džej Zi su investirali čak 2,6 miliona dolara za ovaj velelepni dom.

Profimedia
Bijonse

Ova vila nalazi se u Garden distriktu Nju Orleansa, a nekada je bila prezbiterijanska crkva, izgrađena 1925. godine. Takođe, ovo je tokom jednog perioda, bila i baletska škola. Ima površinu od oko 1.500 metara kvadratnih, visoke plafone i tri privatna apartmana od 100 metara kvadratnih koji se prostiru na tri sprata.

U ovoj kući se nalaze ukupno dvadeset i dve prostorije, uključujući sedam spavaćih soba i osam kupatila. Tu je takođe i prefinjeno elegantna trpezarija, soba za sedenje i prijem gostiju, kao i veličanstvena biblioteka sa policama za knjige od poda do plafona. Glavni apartman u ovoj vili ima prostrane garderobere, dok se privatno kupatilo sastoji od starinskog drvenog umivaonika, kade i odvojenog tuša. Ova nekretnina takođe ima i zeleni krov na kom je posađena trava, a koristi se i kao dvorište, odakle se pruža pogled prema centralnom delu grada.

Nakon što je postala baletska škola posle crkve, ova građevina je pretvorena u rezidencijalni prostor 2000.godine. Oltar je transformisan u tprezarijski prostor, dok su originalni elementi poput kvalitetnih drvenih podova, stubova i bordura ostali sačuvani, što detaljno možete pogledati u galeriji u nastavku teksta.

Podsetimo, u ovoj vili je pre dve godine izbio požar. Vila je u trenutku požara bila prazna, a smatra se da je podmetnut, jer je policija primila dojavu o sumnjivoj osobi na pomenutom posedu otprilike u momentu kada je do požara došlo.

Tanjug/Sophia Germer/The Times-Picayune/The New Orleans Advocate via AP
Požar u vili Bijonse i Džej Zija

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike