Šenon Doerti se godinama bori sa kancerom, a sada je izgubila zdravstveno osiguranje: Uputila javnu molbu, brojne kolege je podržale

12.03.2023

13:07

0

Neki od njih su čak podelili i svoju priču, odnosno iskustvo sa istim sindikatom sa kojim ova glumica ima problem

Šenon Doerti se godinama bori sa kancerom, a sada je izgubila zdravstveno osiguranje: Uputila javnu molbu, brojne kolege je podržale
Šenon Doerti - Copyright Profimedia

Šenon Doerti, glumica koju su svi voleli u serijama "Beverli Hils" i "Čari", godinama se bori sa kancerom, a sada je ostala bez zdravstvenog osiguranja. 

Naime, glumački sindikat "SAG-AFRTA" neće više da joj podmiruje troškove lečenja, a razlog tome je što u prošloj godini nije zaradila 26.470, koliki je minimum da bi stekla pravo na zdravstveno osiguranje.

Profimedia
Šenon Doerti

Ovim povodom se Šenon obratila javno na svom nalogu na Instagramu, a njene reči su bile upućene Fren Drešer, glumici iz serije "Dadilja", koja je predsednica udruženja.

- Znatiželjna sam po pitanju ljudi poput mene koji rade od svoje 10. godine i redovno plaćaju članarinu sindikatu, a kada zbog bolesti nismo u mogućnosti da radimo, naše udruženje nas napušta. Mislim da možemo da radimo bolje za sve naše članove i smatram da ste vi osoba koja to može da učini - napisala je Šenon i dodala:

- Životno osiguranje ne bi trebalo da bude zasnovano na godišnjim primanjima. To je doživotni doprinos. Nije u redu to što smo ja i mnogi drugi, koji smo platili doživotnu članarinu, ostavljeni samo zato što ne ispunjavamo vaše trenutne kriterijume.

Instagram screenshot/theshando
Objava Šeon Doerti

Ispod njene objave brojne kolege, poput Bizi Filips, Kendas Bur, Brajan Ostina Grina, koji je prošao kroz istu situaciju, Selme Bler, Debi Alen, Džejmi Aleksander su joj pružili podršku.

Šenon je, inače, 2015. godine dijagnostikovan kancer dojke. Brojne operacije, tretmani i ostalo doveli su do toga da uđe u remisiju, ali se bolest vratila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike