Harmonikaš otkriva najčudnija mesta gde estrada krije bakšiš: Instumenti, čarape... Pa šta stane, stane!

16.03.2023

12:35

0

Gosti na razne načine pokazuju svoje zadovoljstvo - novčanice muzici lepe na čelo, a neke završe i u harmonici

Harmonikaš otkriva najčudnija mesta gde estrada krije bakšiš: Instumenti, čarape... Pa šta stane, stane!
Ivan Radovanović - Copyright Youtube screenshot ,,A sad malo mi"

Gde god da harmonikaš Ivan Radovanović zasvira, malo je onih koji ostaju imuni. Uz dobru atmosefru, zna se, ide i dobar bakšiš koji je muzičarima svakako dodatni stimulans, ali najpre dokaz da svoj posao odlično obavljaju.

Međutim, zarada ne zavisi od dobrog raspoloženja gostiju.

– Kod nas svako ima svoj honorar. Postoje bendovi koji rade na bakšiš i to dele na svoj način. Mi imamo honorare, a bakšiš delimo – objasnio je Ivan za „Grand news", pa nastavio o tome kako novčanice publike često umeju da završe u instrumentu, a onda otkriva i gde estrada još čuva „poklone".

– Ranije su neki harmonikaši imali peh sa instrumentom. Pocepa se, pa upadne neka stotka – naglasio je Radovanović, pa se osvrnuo na pevače.

Bila je duža zimska čarapa, do kolena, pa stane šta stane. Ovi sada pevači nemaju takve tehnike – otkrio je i onda dodao kako mu je fascinatno što je bakšiš u javnosti uvek aktuelna tema.

„Tu nema tajni!"

– Razumem da publika to voli, to je njima intrigantno, ali nama su to radne obaveze, nema tu nešto mistično. Postojale su tu neke tezge po inostranstvu gde bude po 20 svirača, 15 pevača i onda se tu nije znalo „ko pije, a ko plaća" – kazao je za pomenute medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike