Bojana Stamenov o ovogodišnjem predstavniku Srbije na Evroviziji: Nije mi jasno šta peva, ne znam kako je većina pesama došla do takmičenja!

06.03.2023

07:30

11

Ističe da će svaki naš predstavnik imati njenu podršku jer je i sama prošla kroz sve ono što sada čeka Luke Blacka, ali je i iznela svoje iskreno mišljenje o celom festivalu

Bojana Stamenov o ovogodišnjem predstavniku Srbije na Evroviziji: Nije mi jasno šta peva, ne znam kako je većina pesama došla do takmičenja!
Luke Black, Bojana Stamenov - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Proteklog vikenda, tačnije u subotu uveče, Srbija je dobila predstavnika za ovogodišnji "Evrosong". U pitanju je Luke Black, koji je pobedio na "Pesmi za Evroviziju '23" sa pesmom "Samo mi se spava", a sada je sud o njemu i celom izboru dala i Bojana Stamenov.

Kao što je poznato, Bojana je učestvovala na "Evrosongu" 2015. godine sa pesmom "Beauty Never Lies" i osvojila 10. mesto u finalu. Kako ističe za 24sedam, podržava našeg predstavnika, ali joj neke stvari nisu tu baš najjasnije.

Antonio Ahel/ATAImages
Bojana Stamenov

- Sedim baš sa dve drugarice, koleginice, ozbiljni muzičari, školovani i baš komentarišemo, kako bih rekla, intelektualno tu celu priču, gde ne možemo da nađemo ništa što je inteligentno - započela je Bojana kroz smeh, pa uozbiljila situaciju:

- Celokupno takmičenje ove godine... Bilo je par kompozicija, a ovo drugo, ne znam, možda sam ja starija generacija, ali ja se nisam pronašla u tome što su izvodili, u 90 posto tih kompozicija. Nisam ispratila detaljno da mogu da komentarišem, tako da se ograđujem, pobednikovu pesmu sam danas čula. Za Liverpul... ne znam. Želim mu svu sreću, sad je već pobedio, a verovatno su izabrali najbolje od onoga što je bilo ponuđeno.

Bojana kaže da joj nije baš najjasnije šta to Luke Black peva u svojoj pesmi, te da ne može da shvati kako su neke pesme čak došle u takmičenje.

- Bilo je par kompozicija gde je bilo melodije i teksta, ova Kristinina (Kovač) mala je bila slatka, taj Tejlor Svift momenat, to mi je bilo super, ali nešto drugo se verovatno tražilo ove godine čim je pobedio Luke Black. Nije mi malo jasna pesma, ne mogu da kažem ni da mi se sviđa ni da mi se ne sviđa. Nejasno mi je za većinu kompozicija kako su uopšte dospele u takmičenje za "Pesmu za Evroviziju".

Pitali smo pevačicu šta joj se dopalo od onoga što je čula, te da li misli da bi neko drugi bio bolji izbor.

- Od svega što sam čula, pošto sam ja žena koja je pevačica, ostala mi je ta Kristinina mala i "Nedostupan" od Borisa Subotića mi je privukao pažnju. Filip Baloš mi se takođe svideo, mislim da bi on možda bolje prošao na Evroviziji i zbog scenskog nastupa, a i bilo mi je jasno šta peva. Za 70 posto pesama nisam razumela šta pevaju - rekla je Bojana za 24sedam, pa zaključila:

ATA Images/Antonio Ahel
Bojana Stamenov

- Ne bih nikoga da uvredim, to je moje mišljenje. Mislim da su mnogi poznati izvođači pogrešili što se nisu prijavili, jer je to ipak Engleska, ovde ne pričamo o "Evroviziji" samo, nego i o mestu gde se to održava i šta može da ti donese. Ali Bože moj, tako je kako je, svakako uvek će naš izvođač imati moju podršku jer sam neko ko je tamo bio, prošao kroz sve to i znam kako to izgleda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike