Bojana Stamenov šokirana: Nisam znala da ću postati popularna zato što sam uradila nešto za sebe

02.11.2022

22:56

0

Smršala je 80 kilograma bez operacija i gladovanja i to se ljudima veoma dopalo

Bojana Stamenov šokirana: Nisam znala da ću postati popularna zato što sam uradila nešto za sebe
Copyright K1 printscreen

Bojana Stamenov je često poslednjih meseci tema medija zbog svoje neverovatne transformacije. Snagom volje je uspela da napravi čudo, ali je i dalje pomalo šokirana koliko joj je to popularnosti donelo.

- Stalno me pitaju gde je Bojana ili gde je pola Bojane. Nestala je jedna Bojana koja je bila ozbiljan balast, ispostavilo se u celom ovom procesu. Nisam znala da ću ovoliku  popularnost da steknem time što sam nešto uradila za sebe. Osećam odogovornost zbog toga što mi čak 99 odsto žena non-stop piše i moli za pomoć. Zahvaljuju mi što sam progovorila o problemima i zahvaljuju mi što sam im dala motivaciju. Pitaju me šta jedem i šta radim, koji čarobni štapić koristim… Istina je da nema čarobnog štapića - kaže pevačica.

ATAImages/ Antonio Ahel
Bojana Stamenov

Ispričala je u „Uranku“ da joj kilaža nije predstavljala problem. Bila je šarmantna, vesela, super je nosila svoje kilograme, a onda se nešto desilo.

- Promena je usledila nakon kompleksne priče. Nikada nisam imala problem sa time kako izgledam. Bila sam to što sam i to sam nosila vrlo lagano i nije mi smetalo tokom godina. Oduvek sam bila “bucka”, ali jednog trenutka sam prestala da idem u visinu i nastavila da idem u širinu. Nije mi smetalo do određenih godina, do određenih momenata koji su počeli da se dešavaju i ponavljaju iznova i iznova - priča Bojana i nastavlja:

- Te momente koji su se ponavljali prihvatila sam kao nešto što je normalno. To su neke stvari koje ljudi normalne težine dnevno rade. Recimo odvezivanje pojasa u kolima. Takođe sam češće putovala avionom, pa sam morala da tražim produžetak za pojas. Teško sam se kretala kroz avion. Morala sam na “kant” da se smeštam. Bilo mi je neprijatno da menjam sedišta ako su bila pored prozora. Imala sam uvek utisak da smetam. Malo mi se sve to smučilo, malo mi je dosadilo. Dešavalo mi se da zaplačem u svom gradu, jer grad se menja, a ja nisam u situaciji da prošetam. Nisam mogla da stojim na nogama, nisam imala ni snage ni kondicije ni živaca. Bila sam u stanju militantne agresije. Kada je ta situacija dostigla vrhunac otišla sam kod svoje doktorke, endokrinologa, i rekla: “Meni se smučilo, ja više nisam ja. Ja sam stranac u svom telu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Bojana Stamenov

Bojana je Jovani Joksimović ovog jutra kazala da je kada je došla kod doktorke, u avgustu 2020. godine, imala 192 kilograma. 

- Kada sam krenula u teretanu februara 2021. imala sam 185 kilograma. Doktorki sam rekla da bih i želudac operisala samo da izađem iz “svog kaveza”. Ubacili su me u taj program koji postoji u Kliničkom centru za osobe koje su kandidati za operaciju želuca. Za mene je u tom trenutku to bilo jedino rešenje - ispričala je Bojana.

Prema njenim rečima i ranije je ulazila u “borbe sa kilogramima”, ali nije uspevala da izdrži.

- Bila sam na dijetama, najviše sam izdržala šest meseci. Nisam htela stalno da se patim. Ja sam gurman, ali nisam neko ko obožava slatkiše. Volim da kuvam, volim da spremam, volim testa, volim da jedem, da okupljam ljude… Došla sam do faze kada sam primetila da ne jedem onoliko koliko se gojim. Svi ti režimi ishrane traju neko vreme, ali posle određenog vremena odustanem. Svaki put sam popustila. Sada je stvarno bilo dosta i došlo je do toga da mi je bio zamućen vid, da sam bila nervozna i da mi je šećer bio 27,7. 

Susret sa doktorkom bio je ključan, a kada je čula u kakvom stanju se nalazi samo ju je pitala šta je čekala do sada. 

24sedam/M.M.
Bojana Stamenov

- “Bojana, da li ste vi svesni da vas je Bog pogledao. Vi ste mogli da se šlogirate sa 34 godine”, rekla mi je doktorka. Konstantno sam bila žedna i nisam mogla da gledam u doktorku nego sam gledala pored nje jer nisam mogla jasno da je vidim. Sreća kod mene je bila što sam uvek bila zdrava debela žena, zdrava “buca”. Želela sam da živim i morala sam da presečem - priča Bojana.

Pevačica je ispričala kako je u jednom trenutku odustala od operacije želuca.

-  Odluka o operaciji želuca je otpala negde na pola puta do operacije. Bila sam na režimu i čekala poziv doktora, međutim, vreme je prolazilo. Tada sam se prvi put ohrabrila da uđem u teretanu. Jedna moja drugarica je ispala “neverovatan car” jer je šest meseci išla sa mnom na treninge, vozila me i vraćala. “Primila” sam se na to. Nakon pet meseci sam izgubila 30 kilograma. Jela sam ono što su mi treneri prepisali, a ne nutricionista, prestala sam sa bolničkim režimom - priča pevačica i nastavlja:

Printscreen/YouTube/RTS Ordinacija
Bojana Stamenov

- Nakon pet meseci, još me niko nije zvao od doktora, rekla sam trenerima da možda ne treba da se operišem jer mi se dopada ovaj način mršavljenja i ovaj način života. Ono što se desilo bila je psihološka promena. Fizička aktivnost uz bilo koji režim je jako bitna. Zaista se desi nešto u mozgu. Treninzi traju malo više od godinu i po dana. Svaki drugi dan je trening snage, ostalim danima su treninzi na traci. Ako teretana ne radi, onda patike na nogice i po kraju.

Bojana je otkrila ciljeve u u narednom periodu.

- Cilj je da vidim dvocifren broj na vagi koji je sada jako blizu. Ali sada sam na novom testu, jer prilagođavam onaj pređašnji muzički život sa mojim zdravim i novim životom. Za sada dobro to radim. Cilj je da se osećam dobro, kao što sam sada. Posle mnogo godina ulazim u radnju, isprobavam haljinu, kupujem cipele… Mnogi me pitaju šta da rade, koji je režim ishrane, ali svi moraju da shvate da su to individualne stvari i da mora da se krene samo od jedne tačke, a posle ide sve samo od sebe - zaključila je ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike