„Kupio sam kafanu da imam gde da pijem” Haris Džinović o boemskim danima i druženju sa Šabanom

24.02.2023

17:23

0

Pevač je otkrio da je Šaulić često dolazio u njegov lokal

„Kupio sam kafanu da imam gde da pijem” Haris Džinović o boemskim danima i druženju sa Šabanom
Haris Džinović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Ljubav prema kafani kod pevača Harisa Džinovića se nikad nije ugasila. Često je bio gost, nastupao, ali i pevao o kafanama, pa je tako izvestan period i sam bio vlasnik kafane. 

- Kupio sam kafanu da imam gde da pijem. Konobari su me terali u 12 sati i govorili: “Nema više”. Meni se tek tada pilo, a u to doba nisam imao gde. Ta kafana je počela da radi nekako. Radila je dosta rentabilno dok ja nisam počeo da govorim: “Ovaj sto neće plaćati”, “Ovima ne naplaćujte”... I tako kafana otišla na glavu. To je bio jedan rokerski period - kaže Haris Džinović, ističući da je sa kolegama voleo da popije koju čašicu više.

Antonio Ahel/ATAImages
Haris Džinović

- Najduže je sedeo Šaban Šaulić. Proveli smo dosta vremena u kafani zajedno, do ranih jutarnjih časova. Za kafanu se nađe društvo uvek, ali ga nema kada zoveš nekoga da ti pere prozore. Tu se slabo odazivaju - kaže kroz osmeh Haris.

Džinović je veliki ljubitelj harmonike koju zna i da svira, ali često nema priliku i vremena za to. 

- Vrlo retko na moju žalost imam vremena da je sviram. Voleo bih da je više sviram, ali ne znam razlog ni sam zašto to ne radim kada imam pregršt slobodnog vremena. Muzika i harmonika su moje ljubavi od rane mladosti, pa sve do sada - kaže on i dodaje da je sam naučio da svira: 

- Uglavnom sam sam učio, nisam išao u muzičku školu. Šteta, trebalo je, ali nisam.

Haris i njegova supruga Melina imaju dvoje dece, ćerku Đinu i sina Kana, a pevač kaže da njegovi naslednici ipak nisu povukli muzičke gene.

- Moja deca nisu nasledila talenat za muziku. Vole je i slušaju, ali nemam pojma da li nekad pevuše. Preda mnom ne, ali ne vidim da pokazuju generalno neku želju koju bi povukao taj talenat da imaju - rekao je on, ističući da je njegov sin talentovan za sport:

- Sin je talentovan za košarku. Postoji teorija da je svako talentovan za nešto, ali treba otkriti za šta. Voleo bih da oni imaju talenat i da ga slede i razvijaju - rekao je Džinović.

Bonus video: 

(Blic)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike