Da li je Evrovizija izgubila smisao?! Kladionice kažu da Ukrajina pobeđuje i ove godine! (FOTO)

22.02.2023

23:30

0

Srbija svog predstavnika bira uskoro

Da li je Evrovizija izgubila smisao?! Kladionice kažu da Ukrajina pobeđuje i ove godine! (FOTO)
Ukrajina na Eurosongu 2022 - Copyright AP/Luca Bruno

Evrovizija 2022. godine održana je u Torinu, u Italiji, a trijumfovao je Kaluš orkestar, pesmom Stefanija. Iako bi Ukrajina, kao pobednik, trebalo da bude domaćin ovogodišnje ceremonije, zbog specijalne operacije u toj zemlji, Evrovizija 2023. biće održana u Liverpulu i očekuje se više od 160 miliona gledalaca širom planete.

Hana Vedingam, britanska pevačica i glumica, najpoznatija po ulozi Rebeke Velton u seriji "Ted Lasso", voditeljka je predstojeće smotre. Ona će uz britansku kantautorku, manekenku i članicu žirija takmičenja "Britanija ima talenat" Alešu Dikson i ukrajinsku pevačicu Džuliju Saninu voditi dva evrovizijska polufinala, koja će biti održana 9. i 11. maja.

Prava poslastica rezervisana je za finale, kada će se damama na sceni pridružiti i Grejam Norton, televizijski voditelj, glumac, komičar i dugogodišnji komentator Eurosonga.

Srbija svog predstavnika bira na "Pesmi za Evroviziju" i to tokom tri večeri. Prve dve su rezervisane za polufinale i to 1. i 2.marta, dok će 4. sledećeg meseca, tokom finalne večeri, biti odlučeno ko će našu zemlju predstavljati Velikoj Britaniji. Voditelji će biti Dragana Kosjerina i glumac MIlan Marić.

24sedam
Izbor za "Pesmu za Evroviziju" održaće se 1, 2, i 4. marta

Svoje predstavnike većina zemalja je već izabrala, pa su se s tim u vezi, uveliko pojavili i prvi favoriti na kladionicama.

Na iznenađenje mnogih ove, kao i minule godine, najveći favorit za trijumf je Ukrajina, koja zauzima ubedljivo prvo mesto sa kvotom 3,25.

Sledi Švedska, čija kvota za pobedu je 5 i Norveška, čija kvota iznosi 7,5.

Predstavnik Italije koji je nedavno izabran na Sanremu, je tek na desetoj poziciji i trenutno ima kvotu 31.

Printscreen/eurovisionworld.com
 

Interesantno je da od bivših jugoslovenskih republika nema nijedne u top 10 favorita, ali to ni ne treba da čudi, jer Srbija još uvek svog predstavnika nije izabrala. Susedni Hrvati i grupa Let 3, zauzimaju petnaesto mesto na kladionicama, dok je Slovenija na 29.

Podsetimo, ukrajinski bend Kaluš orkestra odneo je prošle godine ubedljivu pobedu na Eurosongu, ali zbog specijalne operacije koja se odigrava tamo, nije u mogućnosti da organizuje ovu prestižnu manifestaciju. Iz tog razloga, ulogu domaćina preuzela je Engleska, čiji predstavnik je zauzeo drugo mesto na prošlogodišnjoj smotri u Torinu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike