Alek Boldvin optužen za ubistvo iz nehata: Preti mu više od godinu dana zatvora

19.01.2023

16:21

1

Drama oko filma „Rđa“ polako dobija svoj epilog

Alek Boldvin optužen za ubistvo iz nehata: Preti mu više od godinu dana zatvora
Alek Boldvin - Copyright Profimedia

Glumac Alek Boldvin, kao i Hana Gutijerez-Rid, koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma „Rđa“, biće optuženi za ubistvo iz nehata u pucnjavi na snimateljku Halinu Hačins, koja je radila na pomenutom projektu. 

Mesecima su se vodile istrage, svedoci davali izjave kako bi se donela prava odluka, a po svemu sudeći, najveći krivci su Boldvin i Gutijerez- Rid.

Kako se ranije navodilo, Boldvin je kako bi, sprao ljagu sa svog imena tužio nekoliko članova ekipe sa seta za nemar, koji je doveo do tragičnog događaja, ali po svemu sudeći, presuda ne ide u njegovu korist.

Prvi sudski okružni tužilac Novog Meksika Meri Karmak-Altvis i specijalni tužilac za film „Rđa“ su u pisanoj izjavi naveli da su i Boldvin, kao Dejvid i Hana podjednako krivi jer su se u pištolju umesto „ćoraka“ nalazili pravi meci. 

Profimedia
Alek Boldvin

- Da je bilo ko od ove tri osobe - Aleka Boldvina, Hane Gutijerez-Rid ili Dejvida Holsa uradio svoj posao, Halina Hačins bi danas bila živa. To je tako jednostavno - rekla je Andrea Reeb, specijalni tužilac kojeg je "DA" imenovao za slučaj.

Profimedia
Alek Boldvin

- Dokazi jasno pokazuju obrazac kriminalnog zanemarivanja bezbednosti na setu filma „Rđa“. U Novom Meksiku nema mesta za filmske setove koji ne shvataju ozbiljno posvećenost naše države bezbednosti oružja i javnoj bezbednosti - dodala je ona.

Dejv Hols, pomoćnik direktora se izjasnio krivim po optužbi za nesavesno korišćenje smrtonosnog oružja.

Ukoliko budu osuđeni, i Boldvin, ali i Gutijerez-Rid će dobiti maksimalno 18 meseci zatvora.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike