Sugrađani se podelili zbog MC Stojana: Jedni tvrde da je veliki emotivac, drugi da je vulgaran

18.02.2023

17:41

0

Marko je odrastao u Lučanima, a muzika ga je odvela u Beograd

Sugrađani se podelili zbog MC Stojana: Jedni tvrde da je veliki emotivac, drugi da je vulgaran
MC Stojan - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Marko Stojković, poznatiji pod pseudonimom MC Stojan, detinjstvo je proveo u Lučanima, a muzika odvela u srpsku prestonicu. Zbog brojnih zakazanih tezgi često je preko grane, te ga njegovi sugrađani nisu već duže vreme nisu viđali, a mišljenja su i da ga je slava promenila. 

- On je ovde iz Lučana, ekstra. Volim to što on radi, pogotovo one prve pesme - kaže jedan mlađi sugrađanin koji prati rad MC Stojana i dodaje:

- Svi ga hvale otac mu je držao auto školu, a on dolazi često u Lučane. Nisam ga video skoro, možda pre dve tri godine kada je dolazio, ali imam da mu poručim: „Stojane, kada dođeš u Lučane da mi se javiš, pozdravlja te brat".

ATAImages/M. M.
MC Stojan

 

Drugi komšija takođe ističe da se dugo nisu videli, ali da redovno prati njegov rad.

- Nisam ga video dugo, sigurno pet - šest godina. Poslednji put smo se sreli u Guči, stali da se ispričamo, ali nismo uspeli od silnih obožavatelja i obožavateljki, svi traže sliku, prilaze. Krenuo je baš ono iz fore, posle je snimio par dueta sa nekim poznatim pevačicama i onda je sve krenulo. Ponašao se totalno normalno, bio je fora, rime, teretana. Najbolje se znamo iz teretane tu je počela pesma „Kuku lele“ i „Bičuj me Stojane“. Sam je bacao rime, smejali smo se svi, ne smejali da se neko nešto rugao, bile su dobre fore, dobre rime. Krenuo je kroz neku šalu, posle je to postalo malo ozbiljnije, uspeo je sam, svaka mu čast,. Sam se probio, sve je ovo zaslužio - istakao je sugrađanin MC Stojana.

Njegovo mišljenje deli i naredni komšija.

- Odrastao je kod mene u zgradi. Fin je dečko bio, otišao u Beogard. S početka je malo to ekstremnije repovanje bilo. Čak otac nije hteo da dođe, sramota ga bilo kako je repovao - prisećao se sugrađanin i dodao:

ATAImages/Antonio Ahel
MC Stojan

- Svaka mu čast, dečko je uspeo u tome, nije moj fazon, ali vidim da omladina to voli. Često ovde drži koncerte, hoće da pomogne.

Mišljenja su, kao i uvek podeljena, jedni ga ne vole, dok su drugi ponosni što je uspeo u svetu muzike.  

- Ne volim njegove pesme sa početka. Baš je bio katastrofa, bio je vulgaran - rekla je jedna sugrađanka MC Stojana, dok je druga oduševljena i njime i njegovom porodicom. 

- Jako je emotivan, bio je vezan za oca, i on i njegova sestra, oboje su vezani za roditelje, i mnogo mu nedostaje otac, to znam sigurno. Mama je jedna predivna komšinica, sve reči hvale, viđamo se svakodnevno jedna divna požrtvovana hrabra žena vedrog duha, sve naj naj naj - istakla je pevačeva komšinica.

Sugrađani kažu da retko dolazi u svoj rodni kraj, ali da je kao bio kulturno i vaspitano dete. 

- Znam ga kao jednog divnog pažljivog dečaka, kulturnog, lepo vaspitanog, jednom rečju predivan komšija i naravno jedan uspešan momak, mladić, uspešan muzičar, rado ga se setim. Malo je stariji od moje ćerke, družili su se, ne svakodnevno, ali kada se vide zajedno izađu. On je predivan momak, zaista momak za primer, ništa drugo ne bih mogla reći sem reči hvale. Odrastao je u jednom porodičnom okruženju, lepo je vaspitan, a roditelji su ga učinili takvim da njemu novac ne znači mnogo. Njegov hobi je muzika, to je njegova ljubav i on to prati čitavog svog dosadašnjeg života i nadam se da će biti tako i u budućnosti, da će biti naklonjen tom hobiju i toj profesiji svojoj - rekla je jedna komšinica MC Stojana u emisiji „Metar moga sela“. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike