„Let 3" pre 15 godina završio i na sudu zbog uvreda: Kada je doneta odluka da za to treba da plate, odbili su je!

13.02.2023

18:20

0

Sve se odvilo posle tadašnjeg nastupa u Varaždinu - ono što su radili bilo je okarakterisano kao „remećenje javnog reda i mira"

„Let 3" pre 15 godina završio i na sudu zbog uvreda: Kada je doneta odluka da za to treba da plate, odbili su je!
Let 3 - Copyright Youtube screenshot / HRT Dora

Otkako je „Let 3" izabran za predstavnika Hrvatske na ovogodišnjoj „Evroviziji", drama oko njih i pesme „Mama ŠČ" ne jenjava. Oni su, međutim, odranije takođe poznati po kontroverznim nastupima zbog kojih su jednom prilikom završili i na sudu.

To se dogodilo pre 15 godina, posle nastupa koji su održali u Varaždinu par godina unazad. Kako prenosi „Index", grad je bio podneo prekršajnu prijavu jer su članovi sastava tokom spornog koncerta pokazivali zadnjice sa čepovima.

Pojedinci su to sve okarakterisali kao „remećenje javnog reda i mira", a zatim je sud doneo odluku kako su „nastupom povredili moral i osećanja građana". Trebalo je zbog svega da plate nepunih 5.000 dinara, međutim, oni su to odbili.

Prema daljim napisima, nisu sebe smatrali krivim jer „njihovo skidanje nije vređalo osećanja bilo koga ko im je došao na šou". Plaćanjem bi „samo priznali krivicu", a to se - kosilo s njihovim uverenjima.

Let 3, Youtube screenshot / HRT Dora
 

Prijavu i kaznu bili su shvatili i kao udar na umetničku slobodu i poručili su kako se u ovom slučaju „nisu borili samo za sebe, već i za slobodu svih ostalih umetnika". Kazali su i kako im je „čudno što oni čija su osećanja povredili od sve lepote njihov izražaja nisu videli ništa osim njihovih gu*ica".

Posle suđenja, tadašnji zamenik gradonačelnika bio im se izvinio im se zbog prekršajne prijave.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike