Hit "Buđav lebac" nastao po tužnom istinitom događaju: Sve se desilo spontano, u roku od nekoliko sati

08.02.2023

22:40

0

Dragan Kovačević Žabac je otkrio tajnu od pre 14 godina

Hit "Buđav lebac" nastao po tužnom istinitom događaju: Sve se desilo spontano, u roku od nekoliko sati
S.A.R.S. - Copyright Mateja Stanisavljević/ATAImages

Pesma "Buđav lebac" opšte je popularna u celom regionu, a nastala je potpuno spontano kada su se članovi grupe S.A.R.S. sastali jedne večeri.

Pevač Žarko Kovačević ispričao je jednom prilikom kako i zašto je baš ovaj hit uspeo da ih probije na muzičku scenu i koju priliku su tada iskoristili kako bi opstali, a zadržali lični pečat.   

Žare smatra da neko posebno pravilo za uspeh ne postoji, a oni su imali tu sreću da se sve složi kako treba. Tako je i "Buđav lebac" iznedren u kućnoj atmosferi, tvrdi pevač, i rapidno počeo da se sluša na internetu pre 14 godina.

ATAImages/ Antonio Ahel
Koncert grupe S.A.R.S.

Dragan Kovačević Žabac, koji inače stoji iza najpopularnije pesme ovog žanra, otkrio je da je nastala po istinitostima iz njegovog života.

- "Buđav lebac" je, na primer, istinita priča. Imao sam dovoljno para da kupim samo hleb, ali nisam. Kupio sam dva piva i kad sam došao kući jeo sam buđav lebac. I tako sam napisao tu tužnu pesmu po istinitom događaju - otkrio je on jednom prilikom za Noizz.

Žarko je, s druge strane, opisao veče kada je nastao "Lebac".

- Pesma je nastala spontano, u roku od par sati... Lukac je svratio kod nas kući i preslušavali smo neke njegove ideje koje je snimio na gitari i brzo smo naišli na famozni snimak četiri akorda koji će biti osnova za dalji rad. Dragan je odmah izvukao iz glave tekst za koji je mislio da će se odlično slagati uz taj ritam i tako je krenulo... Zapisali smo kompletan tekst, smislili melodiju, snimio sam glas, na kraju sam dovršio kompletan aranžman i za malo više od sat vremena pesma je bila gotova. Posle par sati ju je brat okačio na MySpace, a ostalo je istorija... - ispričao je on, dodajući da tada nisu mogli ni da zamisle kakav će bum napraviti današnji regionalni hit.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike