Estrada potresena zbog razarajućeg zemljotresa u Turskoj! Karleuša i Duško Tošić među prvima poslali poruke podrške: Srce me boli!

06.02.2023

21:03

0

Stravični prizori obišli su svet, a oni su među prvima poslali molitve i saosećanje sa narodom Turske i Sirije

Estrada potresena zbog razarajućeg zemljotresa u Turskoj! Karleuša i Duško Tošić među prvima poslali poruke podrške: Srce me boli!
Jelena Karleuša i Duško Tošić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Danas je u svim svetskim medijima odjeknula vest da je rano jutros Tursku i Siriju pogodio zemljotres jačine 7,8 Rihtera, koji je tokom noći sravnio pojedina naselja, a život je izgubilo oko 2.300 ljudi.

Stravične fotografije i snimci razarajućeg zemljotresa obišle su svet, a korisnici društvenih mreža širom sveta pružaju podršku narodu sa područja pogođenog zemljotresom.

Ljudi širom sveta pogođeni su ovom informacijom, a mnoge javne ličnosti sa prostora Balkana iskoristilesu svoj uticaj i poslale poruke podrške napaćenom narodu iz Turske i Sirije.

Poruke podrške i molitve među prvima su poslali Jelena Karleuša i Duško Tošić, koji su inače vezani za Tursku, jer je fudbaler dugi niz godina igrao za tamošnji klub Bešiktaš, dok je Jelena redovno odlazila kod njega, a Turci su je zavoleli kao "Jenge", odnosno "snaju".

- Molim se za Tursku - napisala je Jelena, a potom dodala:

- Srce me boli dok gledam strašne scene zemljotresa u Turskoj. Srpski narod je uz Turski narod u ovim teškim vremenima i molimo se za vas - napisala je Karleuša na svom Instagram profilu, na turskom jeziku.

Potom je usledila i podrška od pevača Slobe Radanovića, koji nije krio kolko je potresen dešavanjima u Turskoj. On je objavio je nekoliko video snimaka i priznao da je skrhan zbog svega što je zadesilo Tursku i Siriju.

- Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je u zemljotresu u Turskoj poginulo 912 ljudi, a povređeno 5.385, te da je trenutno nemoguće predvideti tačan broj žrtava. Video iz sirijskog grada Harima, koji je, prema tvrdnjama lokalnih vlasti, gotovo potpuno zbrisan s lica zemlje. Gospode pomiluj. U Harimu koji se graniči s Turskom, živi oko 30.000 ljudi. Nalazi se zapadno od Alepa, koje je takođe teško oštećen današnjim potresom. Ovo je strašno - napisao je Sloba.

Nakon Slobe, Jelene i Duška usledile su i brojne poruke podrške naših poznatih koje je ovaj nemili događaj dirnuo, te su tako Ana Bekuta, Kija Kockar, Igor Panić Nući, Mihajlo Veruović Vojaž, Ana Kokić i Emina Jahović koja inače sa sinovima živi u Istanbulu, podelil svoje poruke podrške i molitve, što možete pogledati u galeriji u nastavku teksta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike