Ivana Korab usvaja dete iz Zvečanske! Posle sina, želi devojčicu: Još jedna vantelesna bi mi bila previše

06.02.2023

08:31

2

Manekenka je ranije volontirala u ovoj ustanovi

Ivana Korab usvaja dete iz Zvečanske! Posle sina, želi devojčicu: Još jedna vantelesna bi mi bila previše
Ivana Korab - Copyright AtaImages/ S.T.

Ivana Korab želi da usvoji dete iz Zvečanske!

Popularna manekenka ima jednogodišnjeg sina Matea, a u decembru je otkrila da očekuje prinovu, međutim, planovi o proširenju porodice se tu ne završavaju.

Ona je ispričala da će pokrenuti proceduru za usvajanje deteta onog trenutka kada se bude porodila.

- Želim da pružim ljubav i porodicu detetu iz doma! Oduvek sam razmišljala o tome, a sada ću to i da ostvarim. Čim se porodim, krenuću u proceduru za usvajanje, jer ne bih volela da bude velika razlika u godinama između moje dece - tvrdi ona i podseća da je u drugom stanju ostala uz pomoć vantelesne oplodnje, koja joj nije bila laka. To joj je dalo još veći vetar u leđa za usvajanje deteta.

- Ljudi me često pitaju zašto ne rodim treće dete, ako već želim da imam veliku porodicu. Mislim da bi mi peta vantelesna oplodnja bila previše. Ne želim opet da prolazim kroz to. S druge strane, decu toliko volim da smatram da bi bilo plemenito da svu tu ljubav dam nekom detetu koje nije imalo sreće do sada - ističe Ivana, dok na pitanje kako njen suprug Ognjen, zbog kog je napustila uspešnu manekensku karijeru u Los Anđelesu i vratila se u Beograd, reaguje na njenu želju, kaže:

Printscreen Instagram/ivanakorab
Ivana Korab

- Druga trudnoća mi je potpuno drugačija od prve. Radim punom parom, ali mi, za razliku od prvog puta, treba više energije da se pokrenem. Baš se brzo umorim - kaže manekenka.

- Moj suprug je znao da to želim i pre nego što smo počeli da se zabavljamo i podržava me. Mnogi mi govore da nisam svesna koliko je težak proces usvajanja, pa potom i navikavanje deteta na novi život. Ma, i da bude teško, nije mi problem.

Korabova je voli da pomaže deca, a najbolji dokaz za to je činjenica da je već sa 18 godina volontirala u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

- Teško je gledati nedužno dete koje živi u domu, a ničim nije zaslužilo da bude ostavljeno. Još tada mi se probudila želja da pomažem mališanima i da jednog dana usvojim dete. Sećam se, dok sam tamo volontirala, rekla sam da ću ili biti dovoljno bogata da im pomognem ili dovoljno poznata da mogu da pozovem ljude da im pomognu - ističe manekenka za Informer, te evocira uspomene iz tog perioda.

- Nikad neću zaboraviti njihove iskrene osmehe. Više su oni mene usrećili nego ja njih.

- Ima mnogo divne dece koja su napuštena i zaista bih volela da im pomognem. Planiram da osnujem fondaciju za stipendiranje dece iz doma, kako bi što više njih završilo školu i upisalo fakultet. Nadam se da ću to uskoro da ostvarim.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Korab (@ivanakorab)

 

Kako manekenka sada očekuje još jednog sina, ranije je izjavila da će u tom slučaju želeti da usvoji devojčicu.

- Uvek sam želela da imam i dečaka i devojčicu, ali se svi šale da sam mama za dečake i da će biti opet dečak. Bitno je da sve prođe kako treba, ako bude još jedan dečak usvajam devojčicu i rešili smo - ispričala je ona u jednoj emisiji. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike