Ivana Korab o četvrtoj vantelesnoj oplodnji: Ako opet dobijem sina, usvojiću devojčicu

22.06.2022

08:59

2

Autor: Marija Mitić

Manekenka je oduvek maštala o tome da ima sina i ćerku

Ivana Korab o četvrtoj vantelesnoj oplodnji: Ako opet dobijem sina, usvojiću devojčicu
ATAImages / Milan Maričić

Manekenka Ivana Korab nedavno je otkrila da će se ponovo podvrgnuti procesu vantelesne oplodnje, nakon što je u februaru prošle godine na isti način dobila sina Matea.

Ona ovog puta žarko priželjkuje ćerku, pa je odlučila da ako i sada dobije sina, usvoji devojčicu jednog dana.

- Mnogo mi je lakše sada, što se tiče samog pritiska i opterećenja da li će uspeti, ali pošto radimo drugačiju proceduru malo je duži proces. Imala sam desetu anesteziju za dve i po godine, tako da ima svojih loših strana, ali kad dođe bebana sve će to biti zaboravljeno kao i prvi put - rekla je Ivana, a potom je dodala:

Printscreen Instagram/ivanakorab
Ivana Korab

- Uvek sam želela da imam i dečaka i devojčicu, ali se svi šale da sam mama za dečake i da će biti opet dečak. Bitno je da sve prođe kako treba, ako bude još jedan dečak usvajam devojčicu i rešili smo - ispričala je ona u jednoj emisiji.

Ivana je više puta pokušavala da zatrudni procesom vantelesne oplodnje, odnosno sina Matea dobila je iz trećeg pokušaja. Ipak, kako kaže, ona je sada dosta opuštenija i rasterećenija nego pri prvim procedurama.

Podsećanja radi, Ivana je nakon drugog okušaja da zatrudni vantelesom oplodnjom izgubila bebu, o čemu je otvoreno govorila.

AtaImages/ S.T.
Ivana Korab

- Kada sam saznala da sam ostala u drugom stanju bila sam presrećna, na sedmom nebu. Pošto lekari predlažu da se, kako embrion ne bi ispao, leži par dana, otišla sam kod mame i tamo provela neko vreme. Predlog je bio dva, ja sam ležala četiri dana, bukvalno sam ustajala samo da odem do toaleta i da se istuširam. U jednom momentu posetio me je brat sa mlađim sinom i kada sam silazila niz stepenice da ih dočekam niz noge je počela da mi curi krv, poput scene iz nekog horor filma. Toliko mi je bilo teško da sam naricala, nisam mogla da se suzdržim. Mesec dana sam bila kao zombi. Po sedam sati dnevno sam na telefonu igrala neku glupu igricu - ispričala je manekenka tada, koja uprkos lošem iskustvu, nije odustajala i pola godine kasnije, treći put je otišla na vantelesnu, zatrudnela i rodila zdravog dečaka.

- Poenta je koliko ti hrabrosti treba da prolaziš kroz sve to, da ne digneš ruke i ne kažeš: “E, okej, nije mi suđeno”. Ne znači da ti nije suđeno, već samo da ti malo više vremena treba, da moraš malo više da se potrudiš - dodala je Ivana tada.

Manekenka inače supruga nikada nije obelodanila u javnosti, a jednom prilikom je rekla da je u srećnom braku već tri godine.

Bonus video:

24sedam/Danica Božović

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti