Beki Bekić otkrio zbog čega je promenio ime: Niko nije mogao da ga izgovori

04.02.2023

08:39

0

Pevač je istakao da se nikada nije stideo svog porekla

Beki Bekić otkrio zbog čega je promenio ime: Niko nije mogao da ga izgovori
koncert_karaburma_16052022_0020 - Copyright ATAImages/ A.H.

Brojni estradni umetnici su zarad karijere promenili imena, koja su im i pomogla da ostanu zapaženi u svetu muzike. 

Tako je i poznato da pevaču Bekiju Bekiću ovo nije pravo, već umetničko ime pod kojim je izgradio karijeru dugu četiri decenije. 

Naime, njegovo pravo ime je Behljulj Behljuji, a pevač je jednom prilikom priznao da to nije učinio kako bi sakrio poreklo i veroispovest, već zbog posla kojim se bavi, te da se ponosi svojim poreklom. 

ATAImages/Antonio Ahel
Beki Bekić

- Dragan Aleksandrić i ja samo sedeli i pošto sam se ja sa singl pločom prvom pojavio sa mojim imenom Behljulj, tad sam ukapirao da ljudi ne mogu da izgovore moje ime, vrlo teško. Kod nas je interesantno ime, jer ljulj znači cvet, a beh znači behar. Od malena su me zvali Beki, mama i u školi su me zvali tako i Dragan je mislio da bude samo Beki, a ja sam hteo da dodamo i prezime, jer su se u to vreme pojavljivali samo nadimci - rekao je on i dodao:

ATAImages/ A.H.
Beki Bekić

 

- Stalno sam dolazio kod njega kući, njegova žena Slavica me je obožavala i vraćala se sa pijace jedan dan i vidi mene i kaže: „Jao, moj Bekić stigao”, i ja pitam Dragana: „Je l’ si čuo šta je rekla”, kaže on: „Ne, ne, šta?” i ona je ponovila, i ja kažem: „Dragane, neka tako bude prezime.” To je bilo 1984, 1985. godine, stvarali smo firmu, nisam promenio identitet time što sam promenio ime. Ostao sam isti, kao mnogi pevači koji su menjali imena. Beograd me je prihvatio dobro, muzika uvek pobeđuje - otkrio je Beki ranije u jednoj emisiji.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike