Mnogim popularnim pevačima niko ne zna pravo ime! Na listi su Razija, Milojko, Minira, Futinjora Funta Lunga...

12.01.2021

08:15 >> 12:27

0

Autor: B. D.

Zarad karijere, veliki broj javnih ličnosti je promenio svoja originalna imena u umetnička, koja koriste godinama

Mnogim popularnim pevačima niko ne zna pravo ime! Na listi su Razija, Milojko, Minira, Futinjora Funta Lunga...
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Mnoge javne ličnosti su zarad svoje karijere želele da promene imena i umesto onih originalnih koristili osmislili nova, umetnička, upečatljivija i lako pamtljiva. Pojedinim pevačima se prava imena nisu dopadala, dok su drugima slavu donela upravo nova. Spisak onih koji se čak i decenijama zovu drugačije, veoma je dugačak, a sigurno za neke od javnih ličnosti nikada ne biste pogodili o kome se radi. Tu su popularni pevači Milojko, Radmila, Radojka, Adolf, Edin, Razija…

Pravo ime Dare Bubamare je Radojka Adžić, Mileta Kitića Milojko Kitić, dok je Nadežda Gordana Polić stekla popularnost kao Ana Bekuta. Naime, ona je na predlog Predraga Vukovića Vukasa, promenila ime, jer je tada na sceni bilo više Nada koje su se bavile narodnom muzikom.

Aca Lukas, tvorac velikih hitova dobio je svoj umetnički nadimak “Lukas”, po imenu čuvenog splava na Novom Beogradu gde je nastupao i postao popularan početkom devedesetih godina, a njegovo pravo ime je Aleksandar Vuksanović.

Aca Lukas Foto: ATAimages/AntonioAhel

Pevačica Tina Ivanović se, zapravo, zove Radmila, a karijeru je počela kao Lepa Rada. To ime joj nije donelo slavu. Kada se predstavila kao Tina, postala je popularna, a njene pesme postali pravi hitovi.

Mina Kostić rodila se kao Minira Jašari, o čemu je tek kasnije progovorila. Kad je u javnost dospela ova informacija, ona je to demantovala, ali je kasnije istakla da je promenila ime i prezime kad je imala 19 godina.

Početkom osamdesetih kada su “Divlje jagode” postajale sve popularnije, mnoge producentske kuće su zapazile, tada mladog pevača po imenu Alija Islamović, i ubrzo su mu predložili da ime promeni u Alen, što je on i učinio.

Sredinom osamdesetih godina, Milovan Ilić Minimaks je Fahretu Jahić proglasio Lepom Brenom, koja danas važi za jednu od najvećih estradnih zvezda koja ima karijeru dugu čak četiri decenije. Tih godina veliku popularnost su stekle i Silvana Armenulić, čije je pravo ime bilo Zilha Bajraktarević i Leposava Mušović, kojoj je bilo lakše da do estradnog vrha stigne kao Lepa Lukić, ali i pevač Adolf Topić, danas poznatiji kao Dado.

ATA Images/Antonio Ahel

Beki Bekić je po rođenju dobio ime Behljulj Behljulji, a sarajevski kantautor Edin Dervišhalidović je osamdesetih godina osnovao grupu Merlin. Pitate se sigurno o kome je reč, a radi se o popularnom pevaču koji je 1991. godine započeo solo karijeru. Rešio je da zadrži Merlina u svom imenu, pa je i dan-danas Dino Merlin.

Ime Izvorinke Milošević, nekrunisane kraljice vlaške muzike je zapravo Funtinjora Funta Lunga. Kad je krenula u školu, njeno lično ime je prevedeno na srpski, te je tako dobila ime Izvorinka.

Pročitajte još

Dens grupe devedesetih godina bile su jako popularne na našim prostorima, a pravi raj za oči i uši tada su bili Đole Đogani, čije je pravo ime Hamit Đogaj, Gagi Đogani koji se zapravo zove Gazmen Đogaj i Bekrim Đogaj, danas poznatiji Baki B3. Razija Bukva danas nosi ime Anabela Atijas.

No, to nije sve, pravo ime Čede Čvorka Čedomir Rajačić, repera Ajs Nigrutina Vladan Aksentijević, Skaj Viklera Ðorđe Miljenović, Ekstra Nene Snežana Berić. Rođeno ime i prezime pevačice Bebi Dol je Dragana Šarić, ali njoj nije bilo dovoljno što je jednom promenila ime, već je to učinila dvaput. Kako kaže, prvo promenjeno ime joj je dosadilo, te je sada odlučila da se zove Dana Todorović.

Pevačica Maja Marijana je po rođenju dobila ime Marijana Radovanović, Nada Topčagić se prvobitno zvala Senada Topčagić, dok je Andrija Ojdanić danas svima poznat kao Era Ojdanić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike