Gde je i šta radi bivši muž Marijane Mateus? Lotar se razvodio pet puta, a evo kako danas izgleda i čime se bavi! (FOTO)

22.12.2022

07:30

0

Legendarni golgeter pored impresivne karijere, pažnju javnosti godinama unazad privlači i burnim emotivnim životom

Gde je i šta radi bivši muž Marijane Mateus? Lotar se razvodio pet puta, a evo kako danas izgleda i čime se bavi! (FOTO)
Copyright Profimedia

Lotar Mateus (61) u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri čak dva puta je bio proglašen za najboljeg fudbalera planete, a kao kapiten tima, on je 1990. Nemačkoj po treći put doneo titulu prvaka sveta.

Mateus je poslednji put viđen u javnosti na finalu Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, gde je iz lože posmatrao kako Argentina trijumfuje nad suprotstavljenom Francuskom. Takođe, iako je mnogo vremena prošlo otkako je trenirao neki klubMateus je spletom okolnosti ponovo postao trener i to - petlića "TSV Grunvalda", kluba u kom trenira njegov osmogodišnji sin Milan.

Njihov trener je iznenada otišao i ostali su bez učitelja. Onda sam se dogovorio sa njima da preuzmem veliku odgovornost oko ovih momaka. Njima je zabavno, meni je takođe zabavno - rekao je Lotar za nemački Skaj nedavno.

Zbog ljubavi omiljen u Srbiji

Profimedia
Lotar Mateus na Svetskom prvenstvu u fudbalu

Pored impresivne karijere, legendarni fudbaler, već godinama intrigira javnost svojim privatnim životom. Naime, krajem prošle godine, Mateus se razveo peti put, od svoje tadašnje 27 godina mlađe supruge, takođe Nemice, Anastasie.

- U jednom trenutku smo shvatili da su naša interesovanja otišla u različitu stranu. Ne želi da pere prljave dresove ili veš. Sve ostalo su privatni detalji, koji se nikog ne tiču. Nije bilo svađe, besa i drugih partnera. Sve ostalo su privatni detalji, koji se ne tiču nikoga. Dobro se slažemo, i dalje smo u prijateljskim odnosima. Najbitnije je da se naš sin snađe - rekao je Mateus za "Bild", dok Anastasia ističe da je razvod primila mirno. 

- Da, razveli smo se u januaru. Lotar je sada sam i može da radi šta god želi. Što se mene tiče, ja sam tu odluku mirno primila. 

Profimedia
Anastasia Klimko, Lotar Mateus

Kada govorimo o brojnim ljubavima proslavljenog golgetera, prva u nizu bila je Silvia Mateus, sa kojom je Lotar bio u vezi od 1981. do 1992. godine i imaju dve ćerke, Alisu i Violu. Silvia živi u Nirnbergu, radi kao marketinški konsultant, a javnost je poslednji put imala priliku da je vidi na venčanju njene starije ćerke Viole u Italiji. 

 

 

Mateus je u drugi brak ušao 1994. godine sa Lolitom Morenom, švajcarskom voditeljkom, a razveli su se pet godina kasnije i imaju sina Lorisa. Lolita je bila student egiptologije kada je pobedila na izboru za Mis Švajcarske 1982. Nastavila je da predstavlja svoju zemlju na Mis sveta 1982. i Mis Univerzuma 1983, a u takmičenju je bila treća pratilja. 

Profimedia
Lolita Moreno, Lotar Mateus

Treći brak sa Srpkinjom

Brak Marijane, nekada Kostić i Lotara trajao je šest godina, od 2003. do 2009. Međutim, nevolje u raju počele su znatno pre nego što su supružnici potpisali papire za razvod. Naime, on nikada nije umeo da odoli čarima lepih žena, započeo je emotivnu vezu sa znatno mlađom ukrajinskom manekenkom Kristinom Lilijanom još dok je bračna zajednica sa Marijanom bila relativno stabilna.

- Kada se zanemare sve insinuacije, ostaje činjenica da nisam ja uvukla treću osobu u naš brak, već moj suprug. On je tu devojku iz nekih svojih, očigledno veoma loših pobuda, predstavio u javnosti. To je samo po sebi grubo omalovažavanje osobe sa kojom ste venčani ‒ govorila je Marijana, dok je Lotar kao glavni razlog kraha isticao njenu opsesiju luksuzom i novcem.

‒ Nisam besposlena žena koja živi na račun drugih, imam poslove koji mi donose dovoljno novca da zadovoljim sopstvene potrebe ‒ uzvratila je prevarena supruga, napominjući da je njen bivši muž Miodrag Kostić nakon razvoda nastavio da velikodušno brine o njihovoj deci, kao i da njegovoj finansijskoj moći i galantnosti retko ko može da parira, pa ni Lotar. 

Profimedia
Lotar Mateus, Marijana Mateus

Ni razvod sa prethodno spomenutom Kristinom Lilijanom nije prošao ništa manje burno. Nemac je bio šokiran kada su tabloidi objavili slike na kojima je Kristina na jahti, u zagrljaju biznismena iz Monaka. Upitan da prokomentariše svoj razvod, Lotar je svojevremeno, za ondašnje medije izjavio da je veoma tužan, kao i da je razvod neminovan. Kristina je tada, prema rečima defanzivca, na Sardiniju otputovala poslovno, njegovim privatnim avionom. 

Profimedia
Kristina Lilijana Čudinova, Lotar Mateus

Podsetimo, u korist priče da je harizmatični Nemac pravi kazanova, govori činjenica da je prošlog leta uslikan na Mikonosu, gde je boravio sa misterioznom brinetom, a na pitanje novinarke da otkrije ko je dama sa fotografija, Mateus je poručio:

- Znamo se tek nekoliko nedelja. Prerano je bilo šta reći. Čak i njeno ime.

Profimedia
Lotar Mateus na Mikonosu

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike