Alek Boldvin tužio ekipu filma "Rđa": Njih krivi za to što je ubio Halinu Hačins, želi da spere ljagu sa svog imena!

12.11.2022

09:33

0

Glumac je podneo tužbu protiv četiri osobe

Alek Boldvin tužio ekipu filma "Rđa": Njih krivi za to što je ubio Halinu Hačins, želi da spere ljagu sa svog imena!
Alek Boldvin - Copyright Profimedia

Alek Boldvin je poslednjih godinu dana u žiži javnosti, otkako je na setu filma "Rđa" pucao iz pištolja, koji je trebao da bude rekvizit, te usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Suzu.

Kako se sada navodi, glumac je tužio nekoliko članova ekipe sa seta za nemar, koji je doveo do tragičnog događaja. On je u petak podneo tužbu Višem sudu u Los Anđelesu, u nadi da će skinuti ljagu sa svog imena.

24sedam/Profimedia
Alek Boldvin

Koga Boldvin tuži

U njegovoj tužbi navedeni su Hana Gutjerez Rid, koja je bila zadužena za oružje na setu, da sve bude u redu, zatim prvi asistent reditelja Dejv Hols, koji je Boldvinu dao pištolj u ruke. 

Pored njih dvoje, glumac je podneo tužbu i protiv Sare Zahri, koja je bila zadužena za rekvizite na setu, kao i Seta Kinija, vlasnika firme koja je obezbedila oružje i municiju, za koga tvrde da mu je kompanija "u neredu" i da je skladištio municiju "nasumično"

Boldvinov advokat Luk Nikas tvrdi da je do tragedije došlo zato što su pravi meci dostavljeni na set i njima napunjen pištolj. On tvrdi da su članovi ekipe prekršili bezbednosni protokol kada su glumcu predali oružje.

Kako se dalje navodi u tužbi, glumac mora da živi sa neverovatnim kajanjem, ali i posledicama emotivnih, fizičkih i finansijskih gubitaka jer oni koje je tužio su krivi zato što su ga uveravali da je oružje koje se našlo u njegovim rukama sigurno. 

Tuže jedni druge

Ova tužba je došla nakon što je Mejmi Mičel, supervizor scenarija na filmu "Rđa", tužila Boldvina, Hanu Gutjerez Rid, Dejvida Holsa i druge, tražeći nadoknadu za "fizičku i emocionalnu bol" koju je preživela. 

Hana Gutjerez Rid je, s druge strane, tužila vlasnika firme koja je bila zadužena za oružje i municiju, tvrdeći da je on bio taj koji je doneo sve to na set.

Porodica Haline Hačins se nagodila sa producentskom kućom, kao i sa Boldvinom, te u ovom slučaju ne žele da se mešaju.

Printscreen/AP Photo/Instagram
Alek Boldvin, Halina Hačins

Inače, kada je objavljeno da su se Boldvin i muž Haline Hačins nagodili, istovremeno je rečeno da će glumac u januaru naredne godine nastaviti snimanje filma "Rđa". Okružni tužilac još uvek ni protiv koga nije podneo krivične prijave.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike