Oglasilo se tužilaštvo nakon što je Boldvin sklopio nagodbu sa porodicom ubijene snimateljke: Niko nije iznad zakona

08.10.2022

09:28

0

Autor: Marija Mitić

Glumac je takođe nedavno nastavio sa snimanjem filma "Rđa" na čijem se setu i dogodila tragedija

Oglasilo se tužilaštvo nakon što je Boldvin sklopio nagodbu sa porodicom ubijene snimateljke: Niko nije iznad zakona
boldvin halina crkva - Copyright Printscreen/AP Photo/Instagram

Glumac Alek Boldvin će nastaviti sa snimanjem filma „Rđa" u januaru 2023. godine, pošto je sa suprugom tragično nastradale snimateljke Haline Hačins, Metjuom, postigao poverljivu nagodbu. Ipak, ubrzo zatim se oglasilo tužilaštvo istakavši da to neće imati uticaja na razmatranje kaznenih prijava od strane okružnog tužitelja.

Oni su, kako javnost ne bi stekla pogrešan utisak, saopštili da ova nagodba neće uticati na dalji tok istrage.

 - Predložena nagodba koja je objavljena u slučaju nezakonite smrti Haline Hačins neće imati uticaja na istragu okružne tužiteljice Meri Carmak-Altvajs ili njenu konačnu odluku hoće li podneti kaznenu prijavu u slučaju - rekla je predstavnica kancelarije tužioca i dodala:

 - Dok se građanske parnice rešavaju privatno i često uključuju finansijske nagrade, kazneni se slučajevi bave samo činjenicama. Ako činjenice i dokazi opravdavaju kaznenu prijavu prema zakonu Novog Meksika, tada će se optužnica podići. Niko nije iznad zakona.

Tužilaštvo inače razmatra optužbe protiv čak četiri osobe, uključujući Boldvina.

Profimedia
Halina Hačins

Podsetimo, Halina je ubijena kada je Alek Boldvin pucao na setu filma, ne znajući da se u pištolju nalazi pravi metak. Koliko glumcu nije svejedno zbog mogućnosti snošenja posledica zbog ovog nemilog slučaja, jasno je i iz njegovih poslednjih objava na Instagramu.

Naime, on se nekoliko dana nakon što je dobio osmo dete, oglasio na Instagramu gde se javno zahvalio svojoj porodici jer ga je ‘održala u životu’ nakon ove stravične tragedije koja mu se dogodila.

- Srce mi se slomilo hiljadu puta prošle godine. I stvari u mom životu možda nikada neće biti iste. Puno promena dolazi, ali moja me je porodica održala na životu. Oni su moj razlog za život - napisao je ranije, naizgled se osvrćući na vest da bi se mogao suočiti s kaznenom prijavom za pucnjavu.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike