Danica Crnogorčević se oglasila nakon osuda javnosti, pa najavila novi nastup u Crnoj Gori: Narod neće skupljati pare za mene!

13.01.2023

22:02

0

Danica je demantovala da je tražila da narod skuplja novac kako bi se kazna platila

Danica Crnogorčević se oglasila nakon osuda javnosti, pa najavila novi nastup u Crnoj Gori: Narod neće skupljati pare za mene!
Danica Crnogorčević - Copyright ATA Images

Pevačica etno i izvorne muzike Danica Crnogorčević za doček pravoslavne Nove godine nastupila je u Novom Sadu, a pred sam početak nastupa progovorila je o osudama javnosti zbog crnogorske himne "Oj svijetla majska zoro", koju je 6. januara otpevala u izvornom obliku.

Danica je progovorila o izvođenju pesme "Oj junaštva svijetla zoro" za Badnje veče u Crnoj Gori, čiji su stihovi zasmetali delu crnogorske javnosti, a išlo se toliko daleko da se za Danicu tražila čak i kazna.

Tim povodom Danica je demantovala da je tražila da narod skuplja novac kako bi se kazna platila, kako su neki mediji preneli.

ATA Images
Danica Crnogorčević

- Samo želim da demantuje da su moje reči bile, da će narod skupljati pare za mene, to baš želim da demantujem, to uopšte nije istina - rekla je Danica, prenosi Telegraf.

Danica je rekla da je ona izvodila izvornu verziju pesme koja datira iz 1863. godine pod naziv "Oj hunaštva svijetla zoro", a da je pesma "Oj svijetla majska zoro" nastala znatno kasnije.

Na pitanje da li planira novi nastup u Crnoj Gori , otkrila je da je nastup planiran za Svetosavsku akademiju.

Printscreen/Youtube/ Даница Црногорчевић
Danica Crnogorčević

U jeku skandala, Danicu je među prvima na svom Instagram nalogu podržao sin Cece Ražnatović, Veljko, koji je napisao: Niko ti nije ni do kolena, sestro. Ne zanima vučicu o čemu zbore svrake! Na Lovćenu Njegoš spava.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike