Preminula legendarna manekenka

11.01.2023

18:01

1

Uzrok smrti nije poznat

Preminula legendarna manekenka
Tatjana Patitz - Copyright Profimedia

Legendarna manekenka Tatjana Patic koja je bila članica slavne petorke zajedno sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Lindom Evanđelistom i Kristi Tarlington, preminula je u 57. godini.

Magazin "Vogue" prvi je objavio vest o njenoj smrti, a uzrok još uvek nije poznat.

Lepotica rođena u Hamburgu, bila je najpoznatija po radu s "Voguom", kao i po glavnoj ulozi u muzičkom spotu Džordža Majkla  za pesmu "Freedom" iz 1990. godine u kom se pojavila sa ostatkom glamurozne petorke supermodela.

Profimedia
Tatjana Patitz

- Tatjana je uvek bila evropski simbol šika, poput Romi Šnajder koja susreće Monicu Viti. Bila je daleko manje vidljiva od svojih vršnjakinja - misterioznija, odraslija, nedostižnija - i to je imalo svoju privlačnost - prisetila se Ana Vintur, direktorka sadržaja "Condé Nasta" i globalna urednička urednica "Vogua".

Karijeru je započela sa 17 godina

Patic je rođena u Hamburgu od majke Estonke i oca Nemca, a porodica se nakon njenog rođenja preselila u Skanör u Švedskoj. Sa 17 godina, 1983. godine, prijavila se na takmičenje "Elite Model Contest" u Stokholmu, gde je zauzela treće mesto, a nagrada je bila putovanje u Pariz i ugovor na određeno vreme.

Uskoro je postala model za Versace i Chanel, često se pojavljujući u štampanim oglasima i na pistama, a takođe je bila na mnogim naslovnicama časopisa poput "Vogua", "Harper's Bazaara" i "Marie Claire". Nakon pojavljivanja u spotu za "Freedom", devojke su prozvane "supermodelima 1990-ih" te su nakon toga često radile zajedno.

 

 

Tatjana je takođe glumila u spotu za pesmu Duran Durana "Skin Trade", a čak se okušala i u snimanju filmova, glumeći žrtvu ubistva u filmu "Rising Sun" iz 1993. godine, u kom glavnu ulogu tumači Šon Koneri.

Slavna manekenka bila je u vezi sa pevačem Silom, glumcem Pirs Brosnanom, a pre toga s Nikom Kamenom. Iza sebe je ostavila sina Jonaha Džonsona, kog je dobila s Džejsonom Džonsonom, s kojim je bila u braku od 2003. do 2009. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike