Aco Pejović o uspesima, porodici i teškim momentima tokom praznika: Tužan sam što mojih roditelja više nema u našem domu

06.01.2023

19:30

0

U intervjuu za 24sedam pevač se osvrnuo na najtužnije i najsrećnije trenutke u prethodnih 12 meseci

Aco Pejović o uspesima, porodici i teškim momentima tokom praznika: Tužan sam što mojih roditelja više nema u našem domu
Aco Pejović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Aco Pejović je iza sebe ostavio veoma uspešnu godinu, koja je obilovala kako porodičnim, tako i privatnim uspesima.

Nekoliko koncerata, uspešne turneje po regionu i svetu, ćerkino diplomiranje - samo su neke od velikih stvari zbog kojih je Pejović slavio, pa se sa sigurnošću može reći da je 2022. bila njegova godina.

Kako se pisalo, on je dobro i zaradio, pa se smatra jednim od najplaćenijih pevača u prethodnih 12 meseci. Za doček Nove godine je radio, ali pravilo kod njega je da je Božić vreme za porodicu. Nikada nije skrivao koliko ga supruga i ćerke čine ponosnim, da su mu velika podrška, a to je potvrdio i u prazničnom intervjuu za 24sedam.

ATAImages/Vladimir Vasić
Aco Pejović

Pevač se osvrnuo na prethodnu godinu, a otkrio nam je da li ima momente kada bi rado digao ruke od svega i zašto nikad ne učestvuje u pripremi trpeze za Božić.

Kada sumirate godinu za nama, možete li da kažete da vam je bila najuspešnija do sada? Tvrdi se da ste čak najviše zaradili na estradi prošle godine, ima li u tome istine?

- Bila je to godina u kojoj sam na profesionalnom planu ostvario ogroman uspeh - tri "Tašmajdana", dva Spensa, veliki, veliki solistički koncerti širom regiona. Malo je reći da sam, kada je reč o poslu, prezadovoljan, i bio bih nezahvalan kada bih rekao da je moglo biti drugačije ili bolje. Jer, sve što jedan umetnik želi kada je reč o njegovoj karijeri, ja sam doživeo u godini za nama.

Koji momenat privatno, ali i poslovno, možete da izdvojite iz prošle godine a da je na vas ostavio najveći trag?

- U privatnom životu doživeo sam lični gubitak, koji sam veoma teško podneo. No, bilo je i srećnih momenata, poput diplomiranja moje ćerke Marije na Medicinskom fakultetu. Učinila me je najponosnijim ocem na svetu.

ATAImages/ Mateja Stanisavljević
Aco Pejović

Poznato je da vam je vera veoma važna u životu, kada ste se najviše uzdali u Božiju pomoć?

- Vera je praštanje, davanje, ljubav, poverenje... Vera je način života, nije lako opisati je. Ali je svakako motiv da budeš bolji, da shvatiš, da prevaziđeš lakše i bolje. Bilo je momenata u životu kada mi je pomogla i zahvalan sam Bogu na tome.

Na poslovnom planu ste postigli mnogo toga, što neki možda nikad neće. Za čim Aco Pejović privatno žali što nikada nije ostvario?

- Šta god da kažem zvučaće kao fraza, ali ja sam zaista čovek koji govori da nam je najvažnije da budemo zdravi i na okupu. Sve ostalo je do Boga.

Da li vam se ikada desilo da kažete: "Dižem ruke od svega, idem u penziju, neću više da budem pevač ni javna ličnost?"

- Ne, nije. Čvrsto stojim na zemlji, svestan sam svih nedostataka koje naš posao ima, ali i svih prednosti. Na svoj posao gledam kao na umetnost koja služi da usreći ljude kojima pevam. Trudim se da to i činim.

Rekli ste da za Božić nikada ne radite, a koji je to običaj koji uvek ispoštujete sa porodicom i da li ste i vi zaduženi za pripremu nekog jela, ili to prepuštate supruzi?

- Otkad znam za sebe, Božić, Vaskrs, slavu proslavljam u svom rodnom gradu - Prijepolju, tamo gde sam odrastao. Nažalost, ove godine u mom domu neće biti mojih roditelja, koji više nisu sa nama...

S druge strane, moja supruga i ćerke čine me radosnim i ponosnim čovekom, one su jedine koje mogu da postignu da prevaziđem i najtužnije trenutke u životu. Zato uvek insistiram na tome da je porodica osnov svega - podrška i stub, jedro i sidro! Isto tako uvek insistiram na tome da je priprema gastronomskih čuda prepuštena upravo njima. Ne bih se ja tu petljao jer nisam vičan za šporetom, ali zato umem da uživam u svim tim ukusima i mirisima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike