Poštuje sve običaje! Viki Miljković uoči Božića: Moj sin peva u crkvenom horu, pomaže sveštenicima na liturgiji

06.01.2023

09:30

0

Pevačica je otrkila drugu stranu svoje porodice

Poštuje sve običaje! Viki Miljković uoči Božića: Moj sin peva u crkvenom horu, pomaže sveštenicima na liturgiji
Viki Miljković - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Viki Miljković danas je na Badnji dan pripremila sve za najveći hrišćanski praznik, a ispričala je do detalja kako izgleda praznik u njenoj i Tašketovoj kući.

Pevačica, pre svega, poštuje sve tradicionalne verske običaje, te i posti.

Milan Maričić/ATAImages
Viki i Taške

- To je nešto čemu se svi radujemo, pripremamo se, imamo svoje tradicionalne običaje koje ne menjamo. Jako volim tradiciju i uspela sam da tu ljubav prenesem i na sina Andreja – istakla je Viki ponosno, objašnjavajući da je njen naslednik već godinama deo hora, te pomaže sveštenicima i učestvuje u liturgiji.

- Mislim da je to jedna divna stvar. Mislim da bi svi roditelji trebalo da deci što više pričaju o tome i da ih polako uvode u neke prave vrednosti. Da ih uvode u veru polako, da poštujemo svoju, ali i tuđu jer se tako razvija ljubav. Tako se razvija osećaj kod dece da pomažu jedni drugima, da budu saosećajni, da imaju emocije da veruju i grade svoj stav – smatra Miljkovićeva, a zatim je rekla i kakva je domaćica za važan praznik.

Instagram printscreen/viki_miljkovic
Kuća Viki Miljković

- Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj, prebranac, mesimo česnicu u koju stavimo novčiće, pa se posle svi takmičimo ko će da ih pronađe. Na trpezi bude više različitih jela, sve bude u znaku simbolike. To su baš lepi običaji. Za Božić je uvek mrsno, pa tu bude i mesa, kolača, sarme, pečenje… Mi južnjaci volimo da kuvamo, pa tako i ja. Volimo da se skupimo i da nam dolaze gosti – rekla je za Grand.online pevačica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike