Biković se zalaže za vraćanje vojnog roka: Išao bih u vojsku

30.12.2022

11:19

4

Služenje vojske je prema njegovim rečima dobro radi discipline i stvaranja osećaja obaveza i dužnosti

Biković se zalaže za vraćanje vojnog roka: Išao bih u vojsku
Miloš Biković - Copyright Miloš Biković Antonio Ahel/ATAImages

Nakon što se u medijima pojavio podatak da je od 2011. do 2018. godine samo 11.000 mladića i devojaka dobrovoljno otišlo na služenje vojnog roka, vraćanje obaveznog odlaska u vojsku postalo je sve izvesnije, a na tu temu sada progovorio je i jedan od najpopularnijih domaćih glumaca, Miloš Biković

- Mislim da je dobro da se ponovo uvede obavezno služenje vojnog roka. Naročito danas, kada su ljudi "previše usmereni na ekran". Služenje vojske je dobro radi socijalizacije, discipline, stvaranja osećaja obaveza i dužnosti. To su pozitivne strane toga. Kada bih dobio poziv za vojsku, prihvatio bih ukoliko bi bilo obavezno

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

 

Na pitanje da li bi ukoliko do toga dođe, takva odluka imala i negativnih strana, Biković u intervjuu za "Informer" kaže:

- Nisam ekspert i ne znam da li bi bilo nekih negativnih strana zbog uvođenja vojnog roka. Na primer, možda bi to bilo preveliko opterećenje za ekonomiju naše zemlje. Ovo je samo moje laičko mišljenje. Ja sam glumac i moje mišljenje ne može da bude relevantno, već isključivo lično.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

 

Podsetimo, Biković je pre skoro dve godine bio zaštitno lice čuvene ruske nacionalne banke i to nije bio jedini angažman koji je dobio od njih za ogroman novac, već je ubrzo nakon reklame za banku koja je privkla veliku pažnju javnosti, učestvovao i u kampanji za njihovu mobilnu aplikaciju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike