Ko je gitarista "Hladnog piva" koji je uhapšen u Zambiji: Pokušao da usvoji dete iz Afrike!

24.12.2022

11:20

0

On i supruga planirali su da usvoje dete, te su pre nekoliko nedelja otišli po njega, a pored njih uhapšeno je još šest Hrvata

Ko je gitarista "Hladnog piva" koji je uhapšen u Zambiji: Pokušao da usvoji dete iz Afrike!
Hladno pivo - Copyright ATAImages

Zambijska policija uhapsila je 7. decembra četiri para iz Hrvatske zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima, prenosi Jutarnji list.

Osam Hrvata su još uvek u pritvoru, kako je potvrdilo Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Kako prenose mediji, uhapšeni su D.M. (44) i njegova supruga N.M (45), gitarista Hladnog piva Z.S. i njegova supruga A.I.M., zaposlenica Ustavnog suda, veterinar L.P. sa suprugom i aktivista za ljudska prava N.K. i njegova supruga.

Promo/Mialan Savić
Hladno pivo

Kako navode prijatelji uhapšenog gitariste, Z.S. i supruga planirali da usvoje dete iz Afrike, pa su pre nekoliko nedelja otišli po njega.

Zambijski mediji naveli su da imigracijski službenici  na aerodromu "Simon Mwansa Kapwepwe" uhapsili četiri para hrvatskog porekla nakon dojave koju su dobili i da dokumenti o usvajanju, a koje su izdale vlasti Konga, izgledaju kao falsifikati. Zajedno s kolegama iz Konga proveravaju autentičnost dokumentacije, potvrdio je šef policije, prenose mediji.

Presreli su ih zajedno s decom. Jedno je staro godinu i tri meseca, a ostalo troje imaju po tri godine. Hrvati su pritvoreni odvojeno u nekoliko policijskih stanica, dok su deca predata ustanovama za socijalnu zaštitu.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova reklo je kako se provodi istraga i da Hrvati ni za šta još nisu optuženi i osećaju se dobro.

Stefan Tomasevic/ATAImages
Hladno pivo

Zagrebačko Hladno pivo na sceni se pojavilo krajem osamdesetih, da bi već devedesetih postao najpopularniji hrvatski pank rok sastav.

Bend je prevalilo je za nešto više od dve decenije put od lokalnog pank benda kome niko ne predviđa svetlu budućnost do jedne od najpopularnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije, koja puni svaki prostor u kome se pojavi, od Arene u hrvatskoj prestonici do beogradske Hale sportova, u kojoj su održali dva koncerta zaredom, drugog i trećeg decembra. 

U zagrebačkom predgrađu 1987. godine bend su osnovali Zoran Subošić - Zoki (gitara),
Milan Kekin - Mile (vokal), Tadija Martinović – Teddy (bas gitara), Mladen Subošić – Suba
(bubnjevi). U početku je u bendu bio i Stipe Anić (gitara). Prvi, legendarni koncert održali
su 21.05.1988. godine u sklopu izviđačkog takmičenja u malom zagorskom mestu Kumrovec.

ATA Images/Antonio Ahel
Hladno pivo

Hladno pivo 2002. godine snima himnu, posvećenu nastupu Hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Japanu. Te iste godine na svetski Dan borbe protiv nasilja nad ženama u saradnji sa ženskim udruženjem B.a.B.e. bend promoviše video-spot za pesmu „Šamar“, posvećenu borbi protiv nasilja nad ženama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike