Massimo Savić se u životu mnogo kajao zbog dve greške koje je napravio: Ostavili bismo trag!

23.12.2022

17:22

1

Bregović i Štulić se nisu naljutili

Massimo Savić se u životu mnogo kajao zbog dve greške koje je napravio: Ostavili bismo trag!
Massimo Savić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Massimo Savić preminuo je danas u Zagrebu u 61. godini, a tužnu vest saopštila je kuća Aquarius Recordsa.

On je o svojoj sadržajnoj i karijeri dugoj 40 godina puta pričao na različite načine, a jednom prilikom čak priznao zbog čega žali.

Kako je jednom prilikom ispričao, odbio je saradnju sa Goranom Bregovićem i Džonijem Štulićem.

- Džoni je hteo da bude producent prvog albuma Dorijana Greja i čim se vratio iz Amerike, rekao je to Siniši Škarici. Mislim da je u SKUC-u gledao moj bend. Tad je čak izjavio da je po celoj Americi tražio nešto što je tu u Zagrebu. U sledećih nekoliko dana stigao je poziv od Škarice, koji mi je rekao da Štulić želi biti naš producent za naš prvi album "Sjaj u tami". A "Sjaja u tami" još nema, nije ni postojao – rekao je on tada, a zatim se osvrnuo na Bregu.

YouTube/Printscreen
Džoni Štulić

 

-  Bregović je, kad je Alen Islamović izašao iz Bijelog Dugmeta, tražio pevača. Jednostavno se nismo našli. Ja sam trebao biti taj koji će pevati kao momci pre mene, postati njihov ‘copy paste’ i onda idemo dalje. Iako je Bregović imao dosta čistu ideju, nas dvojica sa gitarama napred, nešto kao Stonsi. Dobra ideja, ali nisam se napalio na to, pa je ostalo da sve visi u zraku - poručio je tada kajući se zbog poteza.

Njemu je izuzetno bilo žao zbog toga, pa se nije zaustavio sa pričom.

- Naravno da mi je žao. Kako ne? Žao mi je što u tom trenutku nismo krenuli da radimo nešto dobro i kreativno. Da jesmo, ostavili bismo trag. Trebali smo tada otići u studio i snimiti nešto, a nije se moglo tek tako. Nisi mogao reći: ‘Ajmo da se nađemo popodne kod mene kući i da snimimo pesmu’. Morao si da naručiš dane u studiju, sate… - kazao je pevač i potom otkrio kako su slavni muzičari reagovali na to odbijanje.

- Ni Bregović, ni Zoran Redžić, ni bubnjar Điđi Jankelić… Niko se nije naljutio. Nisu imali priliku da vide kako bi to funcionisalo, pa se nisu imali zašto da se ljute. Međutim, Goran, koji je puno maštovitiji čovek, on je video da bi to moglo jako dobro zvučati. Čuo je to i u svojim mislima podigao je temperaturu cele priče, ali ja nisam imao dovoljno elana – zaključio je Massimo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike