Bivši trener Partizana zapanjen Mesijevim trijumfom u izboru za Zlatnu loptu

30.11.2021

09:42

0

Lotar Mateus objasnio zašto je drugi igrač zaslužio počasti pre Argentinca

Bivši trener Partizana zapanjen Mesijevim trijumfom u izboru za Zlatnu loptu
Tan2021-11-29_223738489_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Titula kontinentalnog prvaka, 41 pogodak i 18 asistencija Lionela Mesija nisu bili dovoljno jaki argumenti za nemačke medije kod izbora za najboljeg igrača sveta.

Nemci smatraju da je centarfor Robert Levandovski zaslužio Zlatnu loptu pre Argentinca i za taj svoj izbor daju sledeće podatke: rekord u prošloj sezoni po broju postignutih golova - 41, titula i Super kup sa Bajernom u Nemačkoj, devet golova u Ligi šampiona ove sezone i 14 pogodaka u tekućoj sezoni Bundeslige. Nedostaje uspeh sa reprezentacijom, ali je učinak Poljaka impresivan uprkos toj falinki.

Bivši trener Partizana Lotar Mateus, koji je 1990. godine podigao Zlatnu loptu kao neprikosnoveni fudbalski vladar  te sezone, veruje da je Levandovskom uskraćena čast bez jakog razloga:

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
 

- Iskreno, ništa više ne razumem. Uz dužno poštovanje prema Mesiju i drugim navedenim velikim igračima, niko to nije zaslužio toliko kao Levandovski, koji je bez premca u poslednje dve godine. Ali čak i ako uzmete u obzir samo 2021. godinu, on je bolji od ostalih. On je oborio rekord veka Gerda Milera, ponovo je na vrhu liste najboljih strelaca u svim takmičenjima i prestigao je sve na nacionalnom i međunarodnom nivou i ove godine - rekao je Mateus.

Slavni Nemac priznaje Mesiju zasluge za osvajanje Kopa Amerike letos sa Argentinom, ali kako onda opisati poslednjih nekoliko meseci 2021. godine u Parizu, gde uopšte ne podseća na sebe iz dresa Barselone:

- Mesi je možda osvojio Kopa Amerika sa Argentinom, ali je u Parizu potpuno bled - zaključio je Mateus, pa se osvrnuo i na ostale kandidate:

- Benzema je takođe odigrao sjajnu godinu, ali je otišao praznih ruku sa Realom. Salah je bio sjajan poslednjih meseci, ali je imao dugu sušnu sezonu na početku godine. Žoržinjo je, naravno, osvojio dve veoma velike titule sa Čelsijem. i Italijom , ali nije ni izbliza tako izvanredan kao napadač Bajerna i to praktično iz nedelje u nedelju. A Ronaldo nije bio izvanredan kao Levandovski. Ne razumem zašto nije pobedio!

Mesi je pobedio sa 613 glasova, ispred Poljaka koji je sakupio 580. Argentinac je po sedmi put u karijeri podigao Zlatnu loptu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike