Znate je po hitu „Čarobnjakov sin": Evo zašto je nestala sa scene, završila u zatvoru, a bila najsrećnija kad se razvela!

26.02.2024

10:05

0

Lelu Andrić su svi voleli - od intelektualaca, do kriminalaca, a da hoće, naglašava, vratila bi se na estradu

Znate je po hitu „Čarobnjakov sin": Evo zašto je nestala sa scene, završila u zatvoru, a bila najsrećnija kad se razvela!
Lela Andrić - Copyright Instagram screenshot / lela_andric_official

Lela Andrić se na estradi svojevremeno pojavila kao vrlo imućna žena, koja je imala veliku želju da se oproba ko pevačica. Dan-danas, mnogi su oni koji je pamte po hitu „Čarobnjakov sin" koji je devedesetih bio izuzetno tražen. 

Svi su sa njom voleli da se druže - od intelektualaca, do kriminalaca, a onda je objavila pet albuma od 1992. godine, kada se bila prvi put latila mikrofona. Zatim, nestala je sa scene.

„Nisam se zaklela da više neću pevati!"

- Slobodan sam umetnik, nemam profesiju. Putujem po svetu i otkrivam nove lepote koje do sada nisam videla. Uglavnom, sada se bavim sobom i tako je već nekoliko godina. Povukla sam crtu, promenila sam sve, od izgleda do ishrane. Sad sam vegan i to mi mnogo prija. Muzikom sam se bavila isključivo iz ljubavi i nisam se zarekla da više neću pevati. Ako budem poželela da snimim novu pesmu, to ću i uraditi - rekla je jednom prilikom Lela, koja je još svojom prvom pesmom napravila veliki „bum" na estradi.

Najsrećnija, prema sopstvenom priznanju, bila je posle razvoda braka. 

„Plašila sam se za svoj život!"

- Družila sam se sa svima, sa finim momcima, s kriminalcima, političarima, estradom. Ne znam zašto su me svi oni voleli, verovatno zato što sam bila iskrena. Najteže mi je bilo kad je ubijen moj kum Dugi, kao i Šljuka. Sva ta ubistva su se desila tokom prve godine mog braka sa Srđanom Adžemovićem. Ubice su zapravo jurile mog muža, pa su onda ubijali koga su stigli. Plašila sam se za svoj život, jer nikad nisam mogla da znam da li će me neko ubiti na ulici, staviti mi bombu pod auto ili gađati kuću zoljom. Pretnje smrću smo dobijali stalno. Zato sam bila najsrećnija kad sam se razvela, ne zbog Adžema, nego zato što je to bio težak period mog života - kazala je „Kuriru" svojevremeno, otvorivši dušu na ovu temu, a i pored toga često je bila u fokusu javnosti.

11 meseci zatvora

Godine 2005. bila je osuđena na 11 meseci zatvora i tri godine uslovne kazne, zato što je na prevaru uzela novac od Švajcarskog državljanina, prenosili su mediji. 

Sud je Alenspaha uputio na parnicu, jer je tokom suđenja utvrđeno da je Lela Andrić od njega u dva navrata pozajmila samo 140.000 franaka, a ne koliko je on, navodno, tvrdio. Što se ostatka od 835.000 franaka tiče, grafološkim veštačenjem je utvrđeno da potpis na priznanici o pozajmici nije potpis Andrićeve, niti njene majke, zaključuju pomenuti mediji. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike