Selin Dion u suzama o retkoj bolesti s kojom se bori! Pojedinci zbog iste gube i moć govora: Više nemam izbora! (VIDEO)

08.12.2022

12:55

0

Pevačica ne krije koliko joj je teško, jer više nema snage ni da peva kad ona to poželi

Selin Dion u suzama o retkoj bolesti s kojom se bori! Pojedinci zbog iste gube i moć govora: Više nemam izbora! (VIDEO)
Selin Dion - Copyright Profimedia

Pevačica Selin Dion (54) u suzama je progovorila o sindromu ukočene osobe (SPS), zbog kog joj se mišići često grče, a koji „napada" jednog pacijenta u milion. Oboleli vremenom počinju otežano da se kreću, gube i moć govora, a sindrom je najpoznatiji po tome što „pretvara one koji od njega pate u ljudske statue".

Za SPS još nema leka. Tretmani koji mogu da pomognu samo usporavaju proces napretka bolesti. Kako je trenutno na jednom takvom, Selin je istakla da mora da otkaže turneju po Evropi, jer nije u mogućnosti da putuje i nastupa.

- ...Dugo se već borim za svoje zdravlje. Bilo mi je teško da se suočim sa svim problemima i da govorim na ovu temu javno. Nedavno, dobila sam dijagnozu. Sindrom ukočene osobe. Još svi učimo o ovome, ali jedno je sigurno, ovaj sindrom je razlog zašto mi se mišići grče. Ti bolni spazmi i te kako utiču na moju svakodnevicu. Otežano se krećem s vremena na vreme, a nekad zahvati i glasne žice, pa ne mogu da pevam - objašnjavala je Selin u saopštenju na Instagramu.

- To znači da nema ništa od turneje po Evropi. Gleda me fantastičan tim lekara, a uz mene su i deca koja mi svakako žele dobro i pružaju mi maksimalnu podršku. Sa fizioteraputom naporno vežbam i moram priznati da se baš mučim, kako bih danas-sutra imala snage da ponovo stanem na scenu i latim se mikrofona. Sve što znam da radim je da pevam. To sam čitavog života radila i to mnogo volim... A i vi mi svi mnogo nedostajete - poručila je fanovima, pa zaključila rečima:

 
- Uvek sam pružala 100 odsto sebe, a stanje u kom sam sada mi to više ne dozvoljava. Moram da se koncentrišem na zdravlje sada, više nemam izbora. Hvala vam na lepim željama i porukama podrške u ovom periodu. Budite dobro, volim vas i zaista se nadam da ćemo se ponovo videti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike