Propali mu i sluh i vid: Ešton Kučer otvoreno o problemima s vaskulitisom!

10.08.2022

07:45

1

Sa namerom da izbegne tračeve - oglasio se pa objasnio kako je prebrodio velike muke koje su ga dočekale pošto je tek bio prevalio četrdesetu

Propali mu i sluh i vid: Ešton Kučer otvoreno o problemima s vaskulitisom!
Profimedia

Ešton Kučer, poznati glumac, televizijsko lice i suprug Mile Kunis, oglasio se na svom Tviteru i istakao da je „sve u redu", pošto su priče o njegovom vaskulitisu počele polako ali sigurno da preplavljuju strane medije. On je objasnio kako je probleme imao tek privremeno i pre oko tri godine.

Sada, sve je pod kontrolom, ali mu najpre nije delovalo da će tako i biti.

- Pre nego što tračevi uzmu maha, da, imao sam problema s retkim oblikom vaskulitisa pre tri godine - napisao je on, prisećajući se perioda kada su mu „vid, sluh i ravnoteža umalo otišli dođavola".

 

 

- U potpunosti sam se oporavio - dodao je pošto je snimak njegove ispovesti takođe krenuo „da se širi".

- Sve je u redu, preboleo sam to - zaključio je Kučer, koji će se pojaviti na predstojećem maratonu u Njujorku zajedno s kompanijom koju je osnovao zajedno s bivšom, Demi Mur, a koja je posvećena odbrani mališana od sek*ualnog zlostavljanja („2022 New York City Marathon with Thorn").

Čitava prašina oko njegovog zdravstvenog stanja se podigla posle tizera za novu epizodu „Running Wild with Bear Grylls", gde se takođe dotakao te teme.

- Imao sam čudan i vrlo redak oblik vaskulitisa. Vid mi je tad bio propao, sluh, sve. Trebalo m ije oko godinu dana da se vratim u normalu - rekao je tada.

Šta je vaskulitis?

U pitanju je zapaljenje krvnih sudova i postoji više odblika - od blagih, do potencijalno opasnih po život. Jednako „napada" i muškarce i žene, a uzrok još uvek nije dovoljno poznat. Sam put do dijagnoze ume da bude dug i težak, a lečenje uglavnom zavisi od težine simptoma i stepena zahvaćenosti organa.

Rana dijagnoza i odgovarajuće lečenje vode smirivanju, odnosno remisiji bolesti, pa većina obolelih zahteva i doživotnu primenu lekova.

Mila Kunis i Ešton Kučer, Profimedia
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti