Marija Kilibarda otkrila razlog zašto je pre šest godina rešila da ode kod psihijatra: To me je baš pokrenulo!

04.12.2022

13:50

1

Voditeljka bez dlake na jeziku objašnjava u kom joj je domenu bila potrebna pomoć

Marija Kilibarda otkrila razlog zašto je pre šest godina rešila da ode kod psihijatra: To me je baš pokrenulo!
Marija Kilibarda - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Marija Kilibarda je gostujući u jednoj emisiji otkrila razlog zašto već šest godina posećuje psihijatra. Voditeljka je objasnila koliko su joj te seanse pomogle posebno na poslovnom planu, gde joj je, po svemu sudeći, svojevremeno bio potreban dobar pokretač.

- Ne znam nijednu osobu koja je ušuškana u ljubavnom zanosu, zdrava i, svi oko nje, njeni bliski (da su) zdravi, ispunjena, ostvarena na svim poljima, onako sve potaman i kao probudila se jednog dana i rekla: „E, danas ću baš malo da krenem na psihoterapiju" - počela je ona svoju priču u eisiji „Balkanskom ulicom" koja se prikazuje na televiziji „Blic", pa nastavila o tome kako je i sama najpre potrežila pomoć psihologa, ali da je ubrzo shvatila da joj treba nešto mnogo „oštrije".

„Savladala sam tu prepreku!"

- Prvi put kada sam krenula na terapiju jeste bio psiholog, divan, ali previše je bilo blago, meni je trebalo malo neko... On je bio jako autoritetan, ali ja sam na primer imala problem da počnem stvari. Nekako sve mi je bilo okej i onda sam pred sebe zacrtala jedan projekat, to je bilo poslovno, iako je bilo super, tada sam radila na RTS-u, Svetsko prvenstvo sam vodila u fudbalu 2010... To je bilo pre 12 godina, kada nisam mogla da započnem jedan projekat koji je mogao da mi donese i lepe parice i ispunjenje, a priča je bila o zdravlju, fitnes programu i sve je kao bilo tu samo je trebalo da ustanem iz kreveta, bukvalno - rekla je, pa nastavila:

- Mislim da sam tada samo bila pretrpana drugim stvarima i nisam shvatila šta me to tišti, a ja sam imala višak energije i ja sam mogla da uradim više stvari. Pokrenula sam se i to savladala i bila - okej, šta ćemo dalje. Ja mogu sve kada se fokusarm jer tamo gde je fokus, tamo je energija. Meni treba fokus, često sam rasplinuta, ali nekada ne znam da kanališem enegriju, a ona je velika, jaka i snažna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by marija kilibarda (@kilimara)

 

Kilibarda se ovom prilikom dotakla i toga kako je zapravo počela da se bavi poslom u kom je danas izuzetno uspešna, a onda se i zahvalila svojoj mami.

„Drugarice su me prijavile!"

- Sećam se prve audicije, kako ne... To je priča o podršci, suštinska i to sam shvatila tek nakon koliko godina. RTS je otvorio konkurs za prijem novih lica i mene su drugarice prijavile. Ja sam prošla taj prvi krug, to je bila 2000. godina. Završila sam srednju školu, upisala Fakultet političkih nauka, počela sam da radim... - nabrajala je, kada ju je voditeljka prekinula rečima: „Nije završila fakultet".

- Ja sam upisala i drugi, ja sam sve upisala, dala odmah ispite, super prosek, levo, desno, samo počela da radim, pa sam se „zavozala" u tom poslu. Mnogo je riskantno za ljude koji žele da završe fakultet ako počnu da rade za vreme studija, pa shvate da su na korak od toga da budu totalno samostalni. Mene je to uvuklo, iskreno. I sve nešto razmišljam, kada budem bila trudna pa ću da sednem, pa ću da učim, videćemo šta će da se desi - nastavila je bila Marija, pa se vratila na temu audicije.

- Ta audicija je bila sjajna jer je baš mnogo prijavljenih okupila, ja mislim oko deset hiljada. Prošla sam prvi krug, drugi, treći, četvrti ne znam koliko ih je bilo i došla sam do prvog snimanja i to sam prošla i meni je baka, mamina mama, preminula dva dana pre nego što će se desiti taj završni kasting. Na dan tog završnog kastinga je bila sahrana baka Milice moje i mama je rekla samo: „Ajde molim te idi, možda je ovo tvoj put" i bukvalno me je pogurala da ne dođem baki na sahranu. Otišla sam i prošla i mislim da je to odredilo moj put na televiziji, bukvalno to. Tako da mame i tate osećajte svoju decu i sigruno nekada, kada nije u skladu sa vašim racijom, prepoznavanje detetovog pulsa i vaš onaj instikt u stomaku može da ga pogura na pravu stranu. Tako da, mama, hvala - otvorila je dušu ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by marija kilibarda (@kilimara)

 

Zatim se s voditeljkom ispričala i na temu porekla.

- Kilibarda su Banjanin i Nikšić, nema nas ni na „gugl mapi", ali Turci nikada nisu ušli u naš kamenjar. To je neosvojivo mesto... Bila sam prvi put u Banjanima pre pet godina. Osetila sam jaku želju da odem tamo, a onda su otac i stričevi, inače svi su u Beogradu, zvali familiju dole u Nikšiću i sad, kao, stiže nam Marija i to je bilo odbor za doček, neka kafanica na magistrali, došle tetke, strine... Inače, sve Kilibarde su u srodstvu, svi smo familija, ne znamo se svi, ima nas dosta i u Vojvodini ima nas dosta i u Staroj Hercegovini - objasnila je voditeljka, koja je zatim otkrila i kako je na taj put išla sa svojom kumom koju poznaje od svoje treće godine i sa kojom je usput komentarisala sav kamenjar, pustoš koji se oko njih nalazio, zbog čega joj je ona (koja joj inače stalno govori da je gorštakinja) rekla kroz smeh:

- Kumo, sad kad vidim odakle potičeš, neke stvari su mi mnogo jasnije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by marija kilibarda (@kilimara)

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike