Irfan Mensur o borbi sa koronavirusom: Prvih pet-šest dana u bolnici ja sam se opraštao

03.12.2020

11:28 >> 15:03

0

Autor: N. Lisinac

Iako je sada negativan na koronu, glumac je i dalje u izolaciji

Irfan Mensur o borbi sa koronavirusom: Prvih pet-šest dana u bolnici ja sam se opraštao
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Irfan Mensur bio je zaražen koronavirusom, zbog čega je više od pola meseca bio hospitalizovan u kovid bolnici na Bežanijskoj kosi. On je o svojoj borbi sa kovidom 19 pričao u intervjuu koji je nedavno dao za jedan mediji i otkrio da je bio u toliko teškom stanju da se prvih nekoliko dana opraštao.

– Ja sam na Bežanijsku kosu došao iz Niša u prilično teškom stanju i prvih pet-šest dana, pravo da vam kažem, ja sam se opraštao. Opraštao sam se tako što sam na neki način bio ljut na sebe što nekim ljudima nisam izgovorio lepe stvari koje sam trebao da im kažem. Međutim, kako je prošlo tih pet-šest dana, tako je počelo da biva bolje. Malo neverovatno, ali prosto kao da se neko poigrava sa nama. I šta da vam kažem, sve je išlo nabolje, ja sam 14-15 dana bio na kiseoniku, tokom 24 sata – rekao je glumac, i nastavio:

– Nisam došao do onog najgoreg, i onda su leakri shvatili da moji parametri idu ka boljem i, naravno, odlučili da me posle 15-16 dana pripreme za kućnu izolaciju. S tim što mi i dalje dolazi patronažna sestra i što su mi propisali kad i u koje vreme pijem vitamine, kada pijem antibiotike i tako dalje. Ipak, ono zbog čega bi trebalo da se zabrinemo jeste činjenica da čak i ti ljudi toliko učeni i toliko posvećeni još uvek ne znaju sve o virusu. Jer nekome oporavak do pune snage i punog radnog optimuma traje 20 dana, a nekome traje i do nekoliko meseci.

Irfan Mensur ATAImages/Antonio Ahel

Iako je sada dobio negativan test, glumac kaže da je još uvek u kućnoj izolaciji i da se nije vratio poslu.

– Ja se još uvek nisam vratio poslu. Još uvek sam u kućnoj izolaciji. Juče sam primio veliku poruku od načelnice “Bežanijske kose”, koja je vodila računa o meni i koja mi je poslala poruku kada je videla moje poslednje rezultate. Ona je rekla da smo došli do jedne blaže norme i velikim slovima mi je na kraju poruke napisala PROŠLI STE. Znači, to su dve najlepše reči koje sam ikada dobio. Dakle, ja sam prošao, ja sam prosto možda bio predodređen za neki odstrel, ali sam prošao – rekao je glumac, i dodao:

– Sa porodicom se, naravno, čujem i viđam na rastojanju od nekoliko metara, ne prilazimo jedni drugima. Ja sam negativan, ali moramo biti oprezni, jer još uvek se mnogo stvari ne zna. Čak imam i antitela, međutim, isto tako niko još uvek ne zna koliko ta antitela traju. Da li traju sedam dana, 15 dana, nekoliko meseci – naveo je on.

Pročitajte još:

Irfan Mensur ima koronavirus: Hospitalizovan u KBC Bežanijska kosa

Zajedno smo počeli, ali nismo zajedno i završili… Irfan Mensur o svom prijatelju Goranu Paskaljeviću

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nova.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike