Bekuta lila suze na Mrkinom grobu, a gde je njegova prva žena? Otkriveno zbog čega Daša nije došla na pomen

26.11.2022

11:34

2

Dok je Ivica Dačić držao govor, Mrkina emotivna partnerka je plakala nad njegovim grobom

Bekuta lila suze na Mrkinom grobu, a gde je njegova prva žena? Otkriveno zbog čega Daša nije došla na pomen
Ivica Dačić na godišnjem pomenu Milutinu Mrkonjiću - Copyright 24sedam/D. Božović

Danas je na Novom Groblju u Beogradu održan godišnji pomen Milutinu Mrkonjiću. Počasni predsednik SPS-a i ministar za infrastrukturu i saobraćaj, preminuo je pre godinu dana, tačnije 27. novembra 2021. godine, a danas su Aleju zaslužnih građana posetili njegova porodica, brojni prijatelji, ali i stranačke kolege koje su mu odale počast. 

Među prvima na groblje je stigla Ana Bekuta sa unucima, a potom i ostale stranačke kolege, prijatelji i saradnici. Međutim, ono što je svima zapalo za oko jeste da se Mrkonjićeva udovica Dragana Daša Mrkonjić nije pojavila danas na jednogodišnjem pomenu. 

 

Ivica Dačić, koji je danas i održao govor u Mrkinu čast je otkrio predstavnicima medija da je Daša bila na groblju nešto ranije danas, kako bi izbegla novinarske ekipe, s obzirom na to da se prethodnih dana u medijima mnogo toga pisalo.

Podsetimo, kada se obeležavao šestomesečni pomen, na nadgrobnoj ploči postavljen je QR kod, koji nakon skeniranja uz aplikaciju na pametnim telefonima, otvara internet stranicu na kojoj su bitni biografski podaci sahranjene osobe, njegove fotografije, video sadržaje i sećanja najbližih. 

Njegovoj biografiji biće dodat i ovaj podatak da će jedna obilaznica u Beogradu nositi ime po njemu.

- Svaki dan ga se sećamo! Nova obilaznica oko Beograda, na predlog predsednika Aleksandra Vučića nadležnim državnim organima nosiće ime po Mrkonjiću. Na taj način će zauvek ostati zabeležen u istoriji - rekao je Dačić na godišnjem pomenu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike