Ko su srpske transrodne zvezde: Prošle su sito i rešeto, pa se ostvarile kao pevačice, ali i manekenke! (FOTO)

19.11.2022

11:15

1

Među poslednjima, takmičarka „Zvezda Granda" Alina Juhart se našla u fokusu javnosti po velikom priznanju

Ko su srpske transrodne zvezde: Prošle su sito i rešeto, pa se ostvarile kao pevačice, ali i manekenke! (FOTO)
Andreja Pejić, Alina Juhart, Elektra Elit - Copyright 24sedam/Pexels/Profimedia/Antonio Ahel/ATA Images

Za životnu odluku kakva je promena pola potrebno je mnogo hrabrosti, kao i podrške okoline. Uzimajući u obzir da je i dan-danas to tabu tema u brojnim zemljama, poznatim ličnostima je znatno teže kada se „potegne takva priča".

Ipak, niz naših zvezda uspelo je da se ostvari u raznim sferama, te pobere simpatije i onih koji ih ne poznaju. Jedna od poslednjih transrodnih pevačica koja uživa u velikoj pažnji javnosti svakako je Alina Juhart iz Maribora, trenutno takmičarka „Zvezda Granda".

Alina Juhart, TV Pink Printscreen
 

Rođena je kao Alino, ali želi da je oslovljavaju s Alina.

Nešto pre nje, na domaćoj sceni je i Elektra Elit napravila „bum". Ona je, podsetimo, u Švajcarsku došla iz Srbije pre 22 godine, kada je još bila muškarac. Danas iza sebe ima jedan brak, dva očinstva i jedan razvod, a živi kao žena. Tamo radi i kao prostitutka i o njoj su pisali kako naši, tako i tamošnji mediji.

Elektra Elit, ATAImages/M. M.
 

Još jedna transrodna pevačica, a inače prva javna ličnost koja je priznala da je promenila pol, je Nataša Maza, prenose dalje domaći mediji. Ona je više puta isticala i javno kako je pre velike promene živela pod ogromnim stresom, ali je uspela da se izbori za lepši život.

Nataša Maza, Printscreen Instagram/ natasamaza
 

Možda najpoznatiji trans model sa ovih prostora je manekenka Andreja Pejić. Ona je australijska manekenka srpsko-hrvatske nacionalnosti poreklom iz Bosne i Hercegovine, prenosili su mediji. Malo pre promene pola početkom 2014. godine bila je poznata i kao androgeni maneken.

Andreja Pejić, Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike