Voditeljka "Evrovizije" je nekada bila muško! Zbog ucene morala da prizna da je transrodna osoba, godinama kasnije

19.05.2021

08:20 >> 08:13

0

Autor: Marija Mitić

Popularnoj influenserki i šminkerki pretili su prošle godine, kada je odlučila da sama javno obelodani istinu

Voditeljka "Evrovizije" je nekada bila muško! Zbog ucene morala da prizna da je transrodna osoba, godinama kasnije
Copyright Printscreen Youtube/ESC

Voditeljka ovogodišnje “Evrovizije” u Roterdamu, čije je prvo polufinalno veče održano prošle noći, je popularna holandska šminkerka i influenserka Niki de Džeger, poznatija pod nadimkom na društvenim mrežama – Nikkie Tutorials. Niki je prošle godine podigla veliku buru u javnosti, priznavši da je transrodna osoba!

Kako je Niki tada ispričala, određeni ljudi su je ucenili i pretili joj da će obelodaniti javno da je nekada bila muškarac, stoga je popularna jujuberka odlučila da sama to iznese u javnost.

– Rešila sam da preduzmem kontrolu nad situacijom i sama to objavim. To je nešto što sam oduvek želela da podelim sa vama, ali kada za to budem spremna. Osobe koje su me ucenile oduzele su to od mene – rekla je ona tada.

Jutjuberka je više puta ponovila da se priznanjem ništa neće promeniti i da je i dalje “ona stara Niki”.

– Planeta je puna raznih etiketa, a ja ih nikada nisam volela. Oduvek sam želela da budem ja, svoja ličnost, ljudsko biće za sebe. Ali ako moramo da dodelimo etiketu, reći ću da sam transrodna. Rođena sam kao muškarac. Zato godinu otvaram tako što delim deo svog života koji me je oblikovao. Konačno ću biti slobodna – dodala je, a zatim otkrila delove svog odrastanja kada je “osećala da je rođena u pogrešnom telu”.

– Moja mama je bila potpuno uverena da nosi devojčicu, toliko da nije radila ultrazvuk. Kada sam se rodila usledio je šok za nju, ali i za mene – onog trenutka kada sam postala svesna sebe. Oduvek sam bila feminizirana, zanimale su me isključivo lutke, šminka i haljine. Moja mama je znala da ću ili biti gej ili da sam prosto rođena u pogrešnom telu – objasnila je.

Niki je proces promene pola počela već sa 14 godina, iste godine kada je počela da na Jutjubu snima mejkap tutorijale koji će je kasnije proslaviti.

– Kada pogledate moje prve snimke videćete da sam drugačija. Menjala sam se pred kamerama. Moj kanal mi je bio beg od zlih komentara i transfobije – rekla je.

Ceo proces promene pola završila je kada je imala 19 godina. Upravo zbog toga što je sa hormonskom terapijom počela rano, njena promena je danas gotovo neprimetna. Zbog toga je javnost bila iznenađena ovim priznanjem.

Niki ima više od 13,8 miliona pretplatnika na svom Jutjub kanalu, a na Instagramu je prati više od 14,6 miliona ljudi. Šminkala je velike svetske zvezde poput Kim Kardašijan, Džesi Džej i Lejdi Gage.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike