Zvezda serije ''Moj rođak sa sela'' rešio da se zamonaši u Hilandaru! Mir u manastiru pre njega pronašao je i ovaj naš glumac!

17.11.2022

13:23

2

Lazar Dubovac, koji je postao popularan nakon što je igrao lik Mališe u seriji "Moj rođak se sela", odlučio je da napusti glumu i da se zamonaši

Zvezda serije ''Moj rođak sa sela'' rešio da se zamonaši u Hilandaru! Mir u manastiru pre njega pronašao je i ovaj naš glumac!
Lazar Dubovac - Copyright Instagram printscreen/lazardubovac

Glumac već mesecima živi na Svetoj Gori, u manastiru Hilandar, što su potvrdile i njegove kolege.

Lazara su nedavno hteli da angažuju u novoj seriji, međutim, glumac je napustio Srbiju. Kako kaže producent sa kojim je sarađivao, čuli su da je na Hilandaru i da želi da se zamonaši.

Iskušenik je termin koji se u religiji koristi da se opiše osoba koja se sprema da se zamonaši i koja se nalazi u nekoj vrsti provere da li je sposobna za monaški život. Pripreme za monaštvo mogu da traju i nekoliko godina nakon čega sledi svečani čin, kada će Lazar dobiti i novo ime.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lazar (@lazardubovac)

 

Glumac već godinama posećuje Hilandar, te ova njegova odluka nije preterano iznenadila one koji ga poznaju. Pre nekoliko godina pričao je kako je mir pronašao na Svetoj Gori.

- Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je on ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju. Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati - rekao je Dubovac tada za Kurir.

Instagram printscreen/lazardubovac
Lazar Dubovac

Podsetimo, Lazar nije jedini glumac koji se zamonašio. Rastko Lupulović zamonašio se još 1996. godine i uzeo ime Ilarion. Rođen je 1974. godine u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima "Biće bolje" i "Paket-aranžman", seriji "Otvorena vrata". Godinama je službovao nedaleko od Gnjilana, u Kosovskom Pomoravlju, s titulom episkopa novobrdskog. Krajem maja izabran je za vikarnog episkopa patrijarha Porfirija.

Youtube screenshot Dragana Milosavjević Jovanović „Otvorena vrata"
Lazar Dubovac

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike