Sin Danila Lazovića je naš uspešni sportista: Lik oca istetovirao na ramenu, a najbitnije mu je samo jedno!

17.11.2022

07:46

1

O njemu se malo zna, a od očeve smrti posebno se trudi da bude uz majku, sestre i brata

Sin Danila Lazovića je naš uspešni sportista: Lik oca istetovirao na ramenu, a najbitnije mu je samo jedno!
Danilo Lazović - Copyright Printscreen/YouTube/RTS Oko

Danilo Lazović bio je legendarni jugoslovenski glumac, koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, a publika će ga pamtiti po mnogim ulogama na filmu, televiziji i pozorištu. 

Rođen je u Brodarevu, na granici Srbije i Crne Gore, odrastao je u radničkoj porodici, a Lazovići su se 1958. godine preselili u Priboj na Limu, gde je završio gimnaziju. Diplomirao je 1974. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, kada je ostvario i svoju prvu značajnu ulogu u kultnoj seriji „Otpisani“.

Nizale su se brojne role u značajnim delima jugoslovenske kinematografije, kao što su “Laf u srcu”, “Poslednji krug u Monci”, “Tri karte za Holivud”… Jedna od najupečatljivijih uloga jeste ona u TV drami “Portret Ilije Pevca”, gde je glumio sa Ljiljanom Dragutinović sa kojom je negovao veliko porodično prijateljstvo.

Printscreen/YouTube/RTS Oko
Danilo Lazović

Publiku je osvojio likom Šćepana Šćekića u seriji “Srećni ljudi” po scenariju Siniše Pavića koji je često isticao da je Lazović “dobar čovek velikog srca”.

Tokom snimanja serije “Stižu dolari”, Lazović je prerano preminuo  25. marta 2006. godine od infarkta. Imao je samo 55 godina. Komemorаtivni skup održаn je nа Velikoj sceni Nаrodnog pozorištа u Beogrаdu. Po želji porodice, niko nije držаo govor, već je preko rаzglаsа pušten Lаzovićev monolog u poemi svetog Nikolаjа Velimirovićа “Kosovski zаvet cаrа Lаzаrа”. Mural na sećanje jugoslovenskog glumca danas se nalazi u Priboju.

Glumac je iz braka sa suprugom Brankom dobio četvoro dece. Ćerka Jelena je farmaceutkinja, sin Miloš zajedno sa majkom vodi prodavnicu, ćerka Milena je psihološkinja i ujedno prvakinja države u plesu, dok je sin Vuk uspešan sportista.

Vuk je rođen 1988. godine u Beogradu, a sportsku karijeru započeo je u rukometnom klubu Partizan, a trenutno se nalazi u Kuvajtu. Oženjen je rukometašicom Barbarom Varlec, koja je poreklom iz Slovenije. Sa njom ima sina Luku, a njihov porodični dom je u Podgorici. Vuk je jednom prilikom i govorio o svom slavnom ocu, te istakao da je preuzeo brigu o porodici. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Lazovic (@lazovicvuk)

Rekao je da ne mora ni da naglašava koliko mu otac nedostaje, ali kako kaže, to je život. Nastavio je dalje, uz svoje najbliže. Od očeve smrti trudio se da pomogne majci, sestrama i bratu. Tetovažu oca nosi na ramenu i smatra da ga nikada nije obrukao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Lazovic (@lazovicvuk)

Vuk je priznao da mu jako teško pada što njegov otac nije video uspehe koje je postigao, niti imao priliku da uživa u odgajanju unuka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike