''Tražio je od mene da krijem da umire!'' Tika Stanić vodio Dragana Nikolića u bolnicu krišom!

15.11.2022

11:30

0

Godinama ćutao da mu je kolega teško bolestan

''Tražio je od mene da krijem da umire!'' Tika Stanić vodio Dragana Nikolića u bolnicu krišom!
Dragan Nikolić - Copyright Dragan Nikolić / Printscreen/Youtube

Glumac Tihomir Tika Stanić šest godina nakon smrti legendarnog kolege Dragana Gage Nikolića otvorio je dušu i otkrio detalje o njegovoj borbi sa opakom bolešću.

Tika je još 2008. godine saznao da je Dragan teško bolestan, jer su tada zajedno glumili u filmu ''Turneja''. Na Gagino insistiranje, glumac je dugo ćutao o ovome.

Kako kaže, Gagi je pozlilo na snimanju filma ''Turneja'', te je od kolege tražio da ga krišom odvede u bolnicu. Lekari su mu tada rekli da mora ostati u bolnici, međutim Dragan je to odbio, a od Tike tražio da nikom ne govori ništa.

ATAImages/Antonio Ahel
Tihomir Tika Stanić

Tika kaže da je Gaga od njega tražio da krije da je teško bolestan i da, takoreći, umire. Tokom snimanja pomenutog filma, jedne noći, Gaga je zamolio Tiku da ga odvede kod lekara kad cela ekipa zaspi. 

- Ušao sam oko pola tri noću u njegovu sobu, čekao me je spreman i otišli smo do bolnice u Prijedoru. Bilo mu je baš loše... Lekar mu je rekao da mora da ostane da leži u bolnici jer može da se desi najgore... - priča Tihomir Stanić.

Nikolić je tada zahtevao da Tika izađe iz ordinacije, a nakon 15 minuta pojavio se i on sa pričom da je sve u redu i da nikome ne govori da su posetili bolnicu. 

- Ujutru na snimanju bio je najvedriji i najveseliji, pričao je viceve i celu ekipu držao na okupu. Do kraja snimanja filma niko nije primetio da je bolestan, a ja o ovome nikada nisam pričao dok je bio živ - priča Tika za Informer o Gagi, koji je 2016. preminuo od raka debelog creva.

Film "Sezona mira u Parizu" Promo/Fond Fototeke Jugoslovenske kinnoteke
Dragan Nikolić

Dve godine nakon Dragana Nikolića, 14. oktobra 2018. napustila nas je i njegova supruga Milena Dravić, koja je ostavila neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike