Šta je s kućom Milene i Gage u Baošićima? Meštani ispričali i kako je par nekad ovde provodio vreme: Nije im bilo lako!

02.10.2022

20:11

1

Tik je uz more i sagrađena je od kamena, a poznate komšije ostale su svima u sećanju kao izuzetno druželjubivi ljudi

Šta je s kućom Milene i Gage u Baošićima? Meštani ispričali i kako je par nekad ovde provodio vreme: Nije im bilo lako!
Milena Dravić i Dragan Nikolić - Copyright Dragan Nikolić i Milena Dravić / Printsreen/Youtube

Iako više nisu sa nama, Milena Dravić i Gaga Nikolić ostali su i, između ostalog, jedan od omiljenih parova sa scene. Svojevremeno, voleli su da provode vreme u kući u Baošićima, u Crnoj Gori. Spratna, kamena, tik uz more - danas je pusta, ali meštani svakako pamte poznate komšije.

Milenu najpre po njenom osmehu, a Gagu po ležernosti.

Dosta je i turista koji se još uvek zaustavljaju ispred ove kuće, koju je jednom prilikom posetila i ekipa „Grand onlajna". Fanovi, prema daljim napisima, kažu da je „gospodin glumac", kako ga i dalje oslovljavaju, voleo da sedi na terasi ispred i zajedno s prijateljima ispija po koju. Umeo je i da celo jutro, pa i popodne provede pored mora, dok se Milena mahom sklanjala kako od znatiželjnih pogleda, tako i zbog obaveza.

„Išla je na plažu dok još skoro nikog nema..."

– Dobro ih se sećamo, jer ko se ne bi sećao legendi našeg glumišta kakvi su bili Dragan i Milena. Leti smo ih često viđali ovde, gotovo svakodnevno. Milena je znala da porani, jer je volela da ide na plažu kad nema mnogo ljudi. Obožavala je da pliva i po sat vremena je bila u vodi, prosto i zaboravimo kad je ušla - rekla je jedna komšinica za pomenute medije, s osmehom na licu.

Tu se, međutim, nije zaustavljala.

„Svakome su izlazili u susret!"

– Gaga, kao svaki džentlmen, uvek bi je ispratio pogledom, zatim otišao do najbliže prodavnice da kupi novine i dugo sedao na ponti ispred kuće. Voleo je tu da sedi, da popije po koju često sa prijateljima, ali i sam. Bili su skromni i nisu odavali utisak velikih zvezda sve dok ih turisti nisu primetili. Znali su da ih zaustave da se slikaju, da ih pozdrave, a neki čak i da ih zadrže u razgovoru. Nikad im to nije predstavljalo problem, svakom su izlazili u susret, mada je Milena znala da se izvuče (smeh). Samo kaže da žuri da spremi ručak i uđe u kuću. Nije im bilo lako, jer su se u poslednje vreme svi turisti zaustavljali ispred njihovog stana i čekali da ih vide. Ali sad je sve ostalo samo pusto sećanje.

Milena Dravić, Printscreen/YouTube
 

I mlađi ih se tamo, takođe, dobro sećaju.

– Bio sam mali kad su dolazili u Baošiće, ali se dobro sećam da sam na bajsu svakodnevno prolazio pored njihove kuće. Umeo sam da citiram replike iz Gaginih filmova i da mu onako u prolazu viknem: „Urke, Urke". Uvek je podizao ruku u znak pozdrava. Bio sam klinac, meni je to bilo zanimljivo da ga tako pozdravljam, ali sad, iz ove perpektive, znam da sam bio dosadan i da sam ometao ljude u odmoru (smeh) – zaključio je jedan mladić iz okoline za pomenut portal.

Dragan Nikolić / Printscreen/RTS
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike