Boldvin je tvrdio da se ovo nije desilo! FBI istragom utvrđeno sve: Advokat glumca ćuti, ne progovara!

13.08.2022

21:20

1

Alek je u jeku drame oštro poricao da je povukao okidač pištolja, pa zatim slučajno usmrtio snimateljku, ali i ranio reditelja

Boldvin je tvrdio da se ovo nije desilo! FBI istragom utvrđeno sve: Advokat glumca ćuti, ne progovara!
Alek Boldvin Profimedia - Copyright Profimedia

Iako je Alek Boldvin to u jeku drame sa seta filma „Rđa" poricao, FBI istragom je utvrđeno da je glumac ipak - povukao okidač pištolja, kojim je zatim ranio reditelja Džoela Souzu, te slučajno i usmrtio snimateljku Hainu Hačins, prenose strani mediji.

Čitava drama se, podsetimo, odvila u oktobru 2021. godine na ranču u Santa Feu, a pomenuti pištolj je trebalo da bude samo rekvizit na snimanju. Ipak, prema novom izveštaju, zaključeno je da metak nije mogao biti ispaljen a da okidač nije povučen, prenosi „Dejli mejl". To znači da bi protiv glumca mogla da bude podignuta krivična prijava za ovaj strašan incident, a odeljenje šerifa potvrdilo je da će slučaj svakako biti prosleđen okružnom tužiocu.

Kolike su šanse za podizanje optužnice?

Nadležni su, a druge strane, tokom jučerašnjeg dana saopštili da čekaju telefonske zapise glumaca, a tužilac je radio sa policijom okruga Safolk u Njujorku i Boldvinovim advokatima u pribavljanju dokaza. Zapise će pregledati detektivi, a spis predmeta će zatim biti poslat tužiocu, kako bi se utvrdilo da li će biti podignuta optužnica.

Forenzički izveštaj FBI-a ispitivao je sve oblasti fatalne nesreće u okviru šire istrage, kako bi se videlo da li ima dokaza za krivičnu prijavu.

Podsetimo, okružna tužiteljka Santa Fea Meri Karmak-Altvajs izjavila je bila za „Veniti fer" da je u decembru prošle godine gledala intervju Boldvina za „Ej-bi-si" i istakla da smatra da glumac nije povukao okidač.

Halina Hačins, Profimedia
 

- Možete povući čekić za udarnu iglu unatrag bez povlačenja okidača i to bez da ga zapravo zaključate. Dakle, povučete ga do pola, ne zaključa se, a onda ako ga pustite, udarna igla može udariti u početni deo metka - rekla je tada, o čemu više možete čitati OVDE.

Karmak-Altvajs je zatim zamolila jednog od svojih istražitelja da donese svoj stari revolver u njenu kancelariju da bi proverila da li bi mehanički kvar mogao da uzrokuje ispaljivanje pištolja. Nakon testa pucanja, dvojica istražitelja su pregledala pištolj kako bi potvrdili da nije napunjen.

Test je pokazao da je čekić mogao da uzrokuje ispaljivanje metka, ali su tada zvanični rezultati FBI istrage i dalje bili na čekanju.

Ova istraga bi mogla da dovede do krivičnih prijava protiv glumca i drugih umešanih u slučajnu pucnjavu, a policajci iz Santa Fea još istražuju smrt snimateljke. Rezultati FBI istrage su odmah prosleđeni Kancelariji medicinskog istražitelja OMI u Novom Meksiku, koja ih je potom u sredu prosledila kancelariji šerifa.

„Dejli mejl" je tražio komentar od advokata Aleka Boldvina, Šoa Pitmana, međutim još nikakav odgovor nije stigao.

Alek Boldvin, Printscreen / Twitter
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike