„Nemam ja njoj šta da oduzimam!" Šok obrt u jeku „rata" Miše Grofa s Nikolinom Pišek

29.10.2022

20:33

0

Vidoje Ristović je preminuo pre šest meseci, a njegov otac i dan-danas zbog toga tuguje, kao i voditeljka

„Nemam ja njoj šta da oduzimam!" Šok obrt u jeku „rata" Miše Grofa s Nikolinom Pišek
Miša Grof - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Miša Grof, otac pokojnog istoričara umetnosti Vidoja Ristovića, smogao je snage pa posle održanog šestomesečnog pomena sinu između ostalog progovorio o snaji Nikolini Pišek koja se na Novom groblju ovim povodom iz privatnih razloga nije pojavila. Sve vreme se trudio da ne zaplače i dok je odgovarao na pitanje medija da li je saznao neke nove detalje o smrti Ristovića iz maja tekuće godine.

- Sigurno je da sam očekivao da će na šestomesečni pomen doći Nikolina. Juče je bila u Beogradu, ali sigurno je imala neke obaveze - počeo je Grof za „Kurir" i u jeku „rata" s voditeljkom, koji traje gotovo od sahrane istoričara umetnosi i privlači veliku pažnju štampe i javnosti uopšte.

Na pitanje da li misli da se Pišekova nije pojavila kako bi izbegla neprijatan susret sa njim na groblju, odgovorio je:

- Ne. Nikad nije ni došlo do neprijatnog susreta između nas dvoje.

Zatim, upitan da li postoji bitnija obaveza od te da se udovica pojavi na polugodišnjem pomenu svom suprugu, kazao je:

- Za nju da. Možda je morala da prošeta pse.

- Imamo mi čuvara ovde. Rekao bi mi čuvar da je bila. Nije bila. Ali nije ni važno. Nije došla, pa šta? - izjavio je objašnjavajući da li je i koliko siguran da Nikolina nije možda obišla grob ranije u danu.

Vidojeva prva supruga, Lena, takođe je teško podnela njegovu smrt. Ovom prilikom, inače, došla je s Mišom ruku pod ruku, što je mnogima dalo do znanja da su njih dvoje u dobrim odnosima.

- Da. Eto vidite i sami. Strašno - prokomentarisao je, pa se zatim dotakao i toga što mnoge zanima zašto je na sahrani sina s Nikolinom išao rame uz rame iako, navodno, već godinama s njom nije u dobrim odnosima.

Nikolina Pišek i Miša Grof na sahrani Vidoja Ristovića, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- To je bilo sasvim normalno tada. Onda je ona kasnije... Strašno - kratko je izjavio on za pomenute medije.

„Sve je njeno!"

Po pitanju drame s voditeljkom oko nasledstva, raznih „napada", uvreda, rekao je:

- A šta ja njoj oduzimam? Ta kuća je u Zagrebu, ja tamo neću ni otići. A šta drugo da joj oduzmem? Sve je njeno. Mene to ne interesuje uopšte. To je njeno i (njene) dece - pa dodao kako kuća u prestonici Hrvatske nije prodata, te da joj je cena oko četiri, pet miliona.

Novih informacija o zvaničnom uzroku smrti sina nema.

- Nemam. Ništa. Pokušavao sam da saznam neke nove detalje, ali bez uspeha. Bol je sve veća i veća. To je bio naš jedini sin. Eto... - s tugom u glasu je kazao on, koji se na pomenu najpre pojavio s jednom mlađom, porodičnom prijateljicom.

- Vidojeva prijateljica. Svi su došli, osim udovice. Ona nije stigla, jer je ona stalno sa tom gej populacijom. Oni se ne razdvajaju - zaključio je on za pomenute medije.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike