Marko Bulat otkrio strašnu bolest od koje je obolela njegova supruga: Organizam joj izgleda kao da ima 70 godina

22.10.2022

11:32

0

Pevač je prvi put pričao o svemu što se desilo, te otkrio nepoznate detalje

Marko Bulat otkrio strašnu bolest od koje je obolela njegova supruga: Organizam joj izgleda kao da ima 70 godina
Marija i Marko Bulat - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Marko Bulat oglasio se prvi put posle skandala koji je doživeo sa suprugom Marijom. On je ispričao šta se dogodilo pre dva dana u njihovom stanu, a onda otkrio i od koje bolesti Marija boluje.

Naime, Marija je ispričala da joj je, pre nego što se sve desilo između njenog supruga i nje, doktor saopštio da sumnja da boluje od teške bolesti. Marko je sada otkrio da je u pitanju vaskulitis.

- Nije istina da je došlo do svađe jer sam je zatekao kako konzumira kokain. Došlo je do svađe jer ja nisam u datom trenutku legao pored nje da je uspavam u tim bolovima, u tom jadu koji ima i muci. Bio sam tu, ali nisam uspeo da je uspavam i da budem adekvatan, da je smirim, da je utešim, da joj kažem da će biti sve dobro, jer je tog dana saznala da ima još jedno oboljenje, vaskulitis, oboljenje krvnih sudova, propadanje krvnih sudova. Ustanovljeno joj je da joj krvni sudovi izgledaju kao da ima 70 godina. Znači, saznanje da imaš tako nešto... - rekao je Marko.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
Marija i Marko Bulat

Vaskulitis je ozbiljna autoimuna bolest koja može ozbiljno da naruši kvalitet svakodnevnog života.

U pitanju je bolest krvnih sudova i podrazumeva upalu, inflamaciju krvnog suda, koja je nekada praćena i umiranjem ćelija. Može biti veoma opasna, jer organi i tkiva ne dobijaju dovoljne količine krvi. 

U najtežim vidovima dolazi do oštećenja, koja nekada zahtevaju i amputaciju ekstremiteta. Kako stručnjaci naglašavaju, nema još leka za ovu autoimunu bolest, ali zdrave životne navike i prestanak pušenja mogu biti od velikog značaja u procesu držanja vaskulitisa pod kontrolom.

Lečenje različitih vrsta vaskulitisa zavisi od težine simptoma bolesti i stepena zahvaćenosti organa. Cilj je da se u najkraćem roku prekine zapaljenje i postigne dobra kontrola oboljenja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike