Linda ostala „brutalno unakažena" posle popularnog zahvata! Ispovest o kojoj se priča dok šok fotografije obilaze svet!

17.02.2022

20:49

0

Nekadašnji supermodel objašnjava kroz kakvu je torturu prošla, pošto se odlučila da ode na „daleko manje invazivni zahvat nego što je liposukcija"...

Linda ostala „brutalno unakažena" posle popularnog zahvata! Ispovest o kojoj se priča dok šok fotografije obilaze svet!
Linda Evanđelista - Copyright Profimedia

Linda Evanđelista, nekada najčešće fotografisana žena na svetu, supermodel - poslednjih pet godina u potpunosti se povukla i za to ima dobar razlog. Kako je ispričala u svojoj ispovesti za „People", kom je dozvolila i da ovekoveči to kako je „ostala trajno deformisana i brutalno unakažena", sve je pošlo nizbrdo posle „CoolSculpting-a", zahvata koji je inače popularan kao gotovo nimalo invazivna alternativa liposukcije.

Linda Evanđelista Profimedia
 

- Volela sam da budem na modnoj pisti, a sada se plašim da naletim na nekoga koga znam - rekla je Linda za pomenute medije, ističući kako više ne može tako da živi, pa je zato rešila da istupi javno i pokaže svoje nedostatke.

Svoju priču je najpre podelila u septembru 2021. godine na Instagramu uz oznaku „istina". Tada, naglasila je kako „nimalo invazivni zahvat nikako nije ispunio njena očekivanja".

Detalji

„CoolSculpting" je neinvazivna metoda za konturisanje tela zamrzavanjem neželjenih masti na potpuno inovativan način - bez operacija. Stručnjaci objašnjavaju da postoje regije na telu koje i sa redukovanom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću, zadržavaju masne ćelije, zbog čega ih je teško dovesti u određenu formu.

Na primer, masne ćelije na bokovima, butinama... Mogu da budu veoma uporne i otporne, a procedurom zamrzavanja masnih ćelija ispod kože dolazi se do vitkije linije. Jednom kada su ćelije uništene, one se razgrađuju i izbacuju iz organizma metaboličkim procesom, a stručnjaci koji sprovode ovu metodu tvrde da je ona potpuno bezbedna i neinvazivna.

Takođe, obećavaju i dugotrajne rezultate. Međutim, Linda je prošla „kao bos po trnju".

Ona je nekoliko puta išla na „CoolSculpting" u periodu između avgusta 2015. i februara 2016. Već u roku od nekoliko meseci, primetila je da je procedura koja je trebalo da „uništi" salo u stvari samo učvrstila, pa zatim i proširila kritična područja.

- Pokušala sam to sama da popravim, misleći da radim nešto pogrešno. Držala sam dijete i preterano vežbala, a onda sam došla u fazu da ništa ne jedem. Mislila sam da gubim razum - jadala se ona, koja se u junu 2016. obratila lekaru za pomoć.

 

 

- Nisam jela, umirem od gladi. Šta ne radim kako treba? - pitala je, da bi joj doktor dijagnostikovao paradoksalnu adipoznu hiperplaziju (PAH) — retko stanje koje je u stvari neželjeni efekat „CoolSculpting-a".

Ono što ju je dodatno obeshrabrilo je komentar lekara da joj nikakva dijeta, niti vežbanje to nikada neće popraviti.

 

 

Evanđelista je tada priznala pomenutim medijima da je bila spremna da se podvrgne procedurama korektivne liposukcije koje pokriva Zeltik, ali je na kraju odbila da potpiše ugovor o poverljivosti sa kompanijom. Umesto toga, sama je platila dve operacije liposukcije celog tela u junu 2016, pa julu 2017.

Iako joj je skrenuta pažnja da PAH može da se vrati, bila je šokirana izgledom posle druge operacije.

 

 

- Nije bilo nimalo bolje. Izbočine su izbočine. I teške su. Ako hodam u haljini bez pojasa, koža će mi se ojesti skoro do tačke krvarenja. To je ojed koji se javlja kada se sudare komadi tvrdog sala - pokušala je da objasni torturu kroz koju prolazi kako fizički, tako i psihički.

- Ne prepoznajem se fizički, ali više ne prepoznajem ni sebe kao osobu. Ne gledam se u ogledalo. Osoba koju vidim u ogledalu ne liči na mene.

 

 

Posle godina skrivanja, međutim, rešila je da podeli detalje onoga što joj se dogodilo u nadi da će pomoći drugima.

- Nadam se da ću uspeti da se oslobodim sramote i pomognem drugim ljudima koji su u istoj situaciji kao ja. Neću više da se krijem - istakla je.

- Uvek sam znala da ću ostariti. I znam da postoje stvari kroz koje telo prolazi. Ali jednostavno nisam mislila da ću ovako izgledati... - iskrena je bila ona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike