„To je bio naš poslednji razgovor..." Potresna ispovest udovice Kornelija Kovača: Nismo se pošteno ni oprostili

17.10.2022

15:56

0

S odlaskom čuvenog kompozitora nikako da se pomiri

„To je bio naš poslednji razgovor..." Potresna ispovest udovice Kornelija Kovača: Nismo se pošteno ni oprostili
indexi_prjatelji_koncert_16102011_0026 - Copyright ATAImages/ A.A.

Prošlo je oko mesec dana otkako nas je napustio Kornelije Kovač, a njegova udovica Snežana se nikako ne miri s njegovom smrću. U razgovoru sa domaćim medijima je baš na tu temu otvorila dušu i ispričala kako se nisu ni pozdravili, a tog je dana bilo u planu da se vide.

Poslednje je, inalče, proveo u bolničkoj postelji. Život je, kaže ona, toliko voleo da su svi verovali da će se izvući.

Kornelije Kovač, Antonio Ahel/ATAImages
 

‒ Ne znam da li je bilo suđeno da završi na ovakav način. Još ne verujem da ga nema. Beskrajno mi je zbog toga žao jer je bio veliki borac, čak i u bolesti - počela je svoju priču Snežana, pa dodala:

‒ Mnogo je voleo život i radovao se svakom danu. Nije mi jasno kako je dobio koronavirus kad smo se, otkako je počela pandemija, veoma čuvali. On posebno, čak ni đubre nije išao da baci bez zaštitne maske. Izbegavali smo gužve i veće skupove upravo iz tog razloga. Kad sam u januaru dobila koronu, spavao je sa mnom u istoj sobi, nije želeo da se razdvajamo i ništa mu se nije dogodilo.

Zatim, otkrila je detalje njihovog poslednjeg razgovora.

‒ Dve i po nedelje proveo je u kovid-bolnici u Batajnici i čak nije bio na kiseoničkoj potpori. U međuvremenu, zarazio se bolničkom bakterijom klostridijom. Iz Batajnice smo ga prebacili u jednu privatnu kliniku, počeo je da se oporavlja i ponadala sam se da će se izboriti. Lavovska borba lekara, koji su davali sve od sebe, bila je uzaludna, preminuo je posle sedam dana, rano ujutru 13. septembra. Nisam uspela ni da se oprostim sa njim. Trebalo je toga dana da odem na intenzivnu negu, a dan ranije razgovarali smo preko video-poziva, rekla sam mu da ću sutradan doći da ga obiđem i odgovorio mi je slabim glasom: „Obavezno“. Bio je to naš poslednji razgovor - kazala je za „Gloriju" ona.

Sahrana Kornelija Kovača, 24sedam/Goran Sivački
 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike