Ko je kraljevska dadilja? Ona brine o Džordžu, Šarlot i Luju, obučena je i da im spasi život!

26.07.2022

20:43

3

Njen opis posla obuhvata brojne stvari

Ko je kraljevska dadilja? Ona brine o Džordžu, Šarlot i Luju, obučena je i da im spasi život!
profimedia-0249304317(1) - Copyright Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton imaju troje dece - prinčeve Džordža i Luja, te princezu Šarlot. Sa decom nije uvek lako izaći na kraj, što smo se uverili prilikom proslave kraljičinog platinastog jubileja, kada je princ Luj imao sopstveni šou. Zato je tu kraljevska dadilja da smiri situaciju kada treba.

Kejt voli sama da vozi decu do škole i vrtića, ali to često umesto njen ume da čini dadilja. Oni imaju samo jednu, a britanski mediji je nazivaju "superdadiljom". Njihova "Meri Popins" se zove Marija Tereza Turion Boralo i spremna je na sve.

Profimedia
Kraljevska porodica sa dadiljom

U palatu „Kensington“ došla je 2014. godine, kada je princ Džordž imao osam meseci. Njegovi roditelji bili su toliko zadovoljni da je Marija postala stalni član porodice. Kasnije su joj na čuvanje poverili i ćerku i mlađeg sina.

Kraljevska dadilja je školovana dadilja. Pohađala je specijalizovani koledž „Norland“ u Batu, koji je 1892. godine osnovala Emili Vord. Sve dadilje koje su proteklih decenija bile angažovane u kraljevskoj porodici imale su diplome ove ugledne institucije. Poznate su i po specifičnim uniformama koje nose dok su na dužnosti.

Marija je, na neki način, i telohranitelj. Prošla je obuku jer ipak brine o budućem kralju. Trenirala je tekvondo, zna kako da spasi dete od kidnapera, ali i da ga odbrani od nasrtljivih paparaca. 

Profimedia
Kraljevska dadilja Marija Tereza Turion Boralo

Mogla bi da radi i kao medicinska sestra, jer je i kroz taj program morala da prođe tokom studiranja. Ali, o njenom privatnom životu se ništa ne zna, niti ona sme da priča o članovima porodice i bilo čemu što se dešava u kući. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike