Holivudski glumac priznao optužbe za seksualno zlostavljanje, ali neće otići u zatvor: Žene koje su ga optužile su besne, traže pravdu!

14.10.2022

19:46

0

On je sklopio dogovor sa sudom, a njegova kazna je, u najmanju ruku, uvreda za žrtve

Holivudski glumac priznao optužbe za seksualno zlostavljanje, ali neće otići u zatvor: Žene koje su ga optužile su besne, traže pravdu!
profimedia-0730309322 - Copyright Profimedia

Američki glumac Kuba Guding Džunior postigao je dogovor sa sudom i tako izbegao zatvorsku kaznu, nakon optužbi za seksualno zlostavljanje. Žene koje su ga optuživale istakle su da je on dobio poseban tretman jer ima status poznate osobe.

Guding Džunior se sa prvim optužbama suočio 2019. godine, kada su ga optužile najmanje tri žene, a najmanje 30 njih ga je optužilo za zlostavljanje u rasponu od seksualnog uznemiravanja do silovanja, što je rezultiralo krivičnim postupkom i dvema nerešenim tužbama.

Glumac je priznao krivicu zbog čega mu je pretila zatvorska kazna, no kasnije je izmenio svoje priznanje kako bi izbegao suđenje zbog kriminalne radnje i postigao nagodbu sa sudom u sklopu koje je odlazio na terapiju i u razdoblju od šest meseci nije bio uhapšen.

Profimedia
Kuba Guding Džunior

Žene koje su ga optužile smatraju da ih je sud oštetio i onemogućio im da isteraju pravdu. 

- Za one od vas koji možda ne znaju, Kuba Guding Džunior je silom zgrabio, stisnuo i dodirivao moju dojku tokom prvih 10 sekundi nakon našeg susreta u klubu "Magic Hour" na Menhetnu - rekla je Kelsi Harbert, jedna od žena koja ga je optužila.

Ona navodi da glumac od početka ovog procesa ima poseban tretman.

Sporazum o priznanju krivce u slučaju glumca je od početka bio neobičan, navode strani mediji. Od njega se tražilo da prizna seksualno uznemiravanje i da se izvini, no bez da zapravo prizna krivicu za bilo koju povezanu optužbu.

Profimedia
Kuba Guding Džunior

On se povezuje i sa incidentom iz 2018. godine, kada je prisilno poljubio konobaricu u jednom restoranu. Konobarica je navela da je javna tajna da je glumac sklon takvom ponašanju.

Tokom postupka su državni advokati predali dokumentaciju koja sadrži navode najmanje još 22 žene koje su hteli da pozovu da svedoče.

Optužbe nekih od njih sežu do 2009. godine. Jedna od njih navodi da je glumac bio toliko nasilan prema njoj da joj je poderao pantalone, dok je drugoj, koja je odbila njegovo dodirivanje, zapretio da je "može uništiti".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike