Vole da popiju i toga se ne stide: Ove svetske zvezde imaju svoje brendove alkoholnih pića, nema čega nema!

08.10.2022

06:01

0

Od vina, preko tekile i vodke do burbona i viskija - svetske face vole da ulažu u ovu industriju

Vole da popiju i toga se ne stide: Ove svetske zvezde imaju svoje brendove alkoholnih pića, nema čega nema!
poznati pica pica55 copy - Copyright Profimedia

Mnogi ljudi baš uživaju u alkoholnim pićima, pa se čini da je ovo industrija koja nikad neće prestati da cveta. Zato i nije čudno što mnoge svetske zvezde ulažu svoj novac baš tu i kreiraju svoja pića.

Od vina, preko vodke, tekile, do viskija, imali smo razne javne ličnosti koje su napravile svoje veoma uspešne brendove alkohola.

Kendal Džener "818 Tekila"

Jedan holivudski mogul, kada su u pitanju alkoholna pića, svakako je Kendal Džener. Ona je u maju 2021. godine lansirala svoj brend "818 Tekila" sa tri ukusa. 

S obzirom na to ko je ona, njen brend je istrpeo mnoge napade - od toga da ne poštuje meksičku kulturu, preko toga da Meksikanci koji beru agavu nisu dovoljno plaćeni do toga da meksički uzgajivači tekile pate zbog toga što je uspešnija od njih. 

Profimedia
Kendal Džener

Džordž Kluni "Casamigos Tekila"

Još jedna holivudska faca koja se oprobala u proizvodnji tekile je i Džordž Kluni. On je sa svojim prijateljem Rendijem Gerberom, američkim biznismenom, lansirao "Casamigos" brend 2013. godine. Već četiri godine kasnije prodali su ga za milijardu dolara.

Rajan Renolds "Aviation džin"

Rajan se priključio u ovu industriju 2018. godine sa brendom džina "Aviation" koji je već bio establiran. Nakon investiranja u kompaniju, Rajan je navodno prodao svoje deonice u firmi za 60 miliona prošle godine. I dalje se pojavljuje u njihovim oglasima.

Profimedia
Rajan Renolds

Džej Zi "D’usse VSOP konjak"

Suprug pop zvezde Bijonse je suvlasnik brenda konjaka sa poznatim Bakardijem. Ovaj brend reperi obožavaju, a neretko se naprave posebne flaše koje završe na aukciji. Jedinstvena kristalna boca koja je napravljena u čast Džej Zijevog 50-og rođendana je prodata za 50.000 dolara.

Dejvid Bekam "Haig Club viski"

Nekadašnji fudbaler ostvario je kolaboraciju sa kućom viskija "Haig" da naprave zajedničku kolekciju. To se desilo 2014. godine. 

AP/Joel C Ryan
Dejvid Bekam

Robert De Niro "VDKA 6100"

Glumac je osnovao kompaniju 2014. godine, za proizvodnju vodke. On je ostvario kolaboraciju sa firmom iz Australije, a posebno mu se dopalo što je bio deo celog procesa stvaranja pića, a ne samo reklamno lice.

Džejmi Fox "Brown sugar burbon"

Džejmi je kupio kompaniju "Brown sugar burbon" 2021. godine. jer je bio veliki fan ovog brenda. Kako je jednom prilikom ispričao, on je primetio da su na njegovim zabavama pili ovaj burbon u velikim količinama, te da je znao da treba da uloži u ovu kompaniju.

Džejmi Foks/Profimedia
Džejmi Foks

Pored pomenutih, postoje mnogi koji se i dalje bave ovim biznisom ili su u nekom trenutku bili deo te priče, poput Krisa Nota, Sare Džesike Parker, Kejt Hadson, Majkla Džordana i drugih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike