„Bol ne prolazi!" Obeležena 31 godina od smrti Tome Zdravkovića: Udovica došla iz Amerike na pevačev grob

30.09.2022

11:40

0

Čuveni narodnjak preminuo je 30. deptembra 1991. godine u Beogradu

„Bol ne prolazi!" Obeležena 31 godina od smrti Tome Zdravkovića: Udovica došla iz Amerike na pevačev grob
_MDJ0576 - Copyright 24sedam/M.G.

Toma Zdravković preminuo je na današnji dan, 30. septembra, 1991. godine u Beogradu. Tim povodom, poznate ličnosti, poput Željka Joksimovića, Miše Mijatovića, Ace Pejovića, Baneta Obradovića, okupile su se na Centralnom groblju, kako bi obeležile 31-godišnjicu njegove smrti.

Na pomenu je svakako bila i Zdravkovićeva udovica Gordana, koja i dan-danas tuguje za pevačem. Ona, inače, svake godine dolazi iz Amerike i posećuje njegov grob.

- Osećam se kao da je prošla godina. Pošto je snimljen film i oživeli su ga, sada mi je mnogo teže nego pretprošle godine i svih ovih godina - rekla je ona za okupljene medije, pa ispričala i kako je njihov sin Aleksandar reagovao na veliko ostvarenje.

Udovica Tome Zdravkovića, Gordana  ATAImages/Antonio Ahel
 

- Moj sin još nije pogledao film. Ja sam zadovoljna. On je rekao da ga niko nije pozvao da priča o filmu sa njim. Rekao je da je pogledao par kadrova i dodao: „Slobodno im reci da oni koji su radoznali i žele da saznaju da li mi se sviđa ili ne, neka sami dođu do zaključka." On uopšte ne želi da daje izjave, ugasio je i Fejsbuk gde je imao veliki broj pratilaca. Sve je pogasio pre nego što je izašao film. Nije hteo da kontaktira ni sa kim. Sada nije mogao da dođe jer nije vakcinisan - objasnila je ona.

- Tomina ćerka je bila ovde u proleće, sada je sprečena. Ja sam u kontaktu sa njom - dodala je, pa zaključila rečima:

- Bol nikad ne prolazi, može samo da se umanji, ali meni se posle filma samo povećala. Od svih pesama najviše volim „Čekaj me, ja ću sigurno doći", jer ja ću sigurno doći tamo.

Pomen Tomi Zdravkoviću, 24sedam/M.G.
 

- Nisam imao sreću da upoznam Tomu lično. Iza njega su ostale legendarne priče, legendarne pesme, i to je ono što će sigurno ostavi za vijek i vijekova. Mene povezuju sa njim još od pesme „Jelena", koju sam snimio pre 15 godina - rekao je Pejović, pa obelodanio koji su to njegovi poroci, uzimajući u obzir to koliko je, na primer, Zdravković voleo kafanu.

- To su pića, cigarete, voliš da vidiš lepu ženu, ako je to porok. Sam život u kafani se svodi na poroke - istakao je.

„Verovatno me niste prepoznali"

Joksimović se, pak, pristio davnih osamdesetih, kada je imao priliku i da upozna Tomu.

- Nastupao sam u Valjevu sa Kulturno-umetničkim društvom kada je on pevao i kada mu je Goca stavila minival. Došao je i nije nam rekao: „Dobar dan", nego: „Verovatno me niste ni prepoznali, ovo je rad moje žene" i, tada sam ga jedini put uživo video - pamti kantautor i dan-danas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike