Merima je preminula baš na rođendan Tome Zdravkovića, a ovako je o njemu govorila: Kao da je živ

21.11.2021

09:55

0

Pevačica ga je upoznala kroz turneje, putovanja, a kako kaže on je voleo ljude, a život je nemilice trošio

Merima je preminula baš na rođendan Tome Zdravkovića, a ovako je o njemu govorila: Kao da je živ
Merima Njegomir - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica izvorne narodne Merima Njegomir preminula je 20. novembra posle teške borbe sa kancerom pankreasa, baš na dan kada je rođen njen kolega Toma Zdravković, koga je cenila i poštovala.

Kao neko ko je Tomu poznavao, Merima je imala privilegiju da peva u njegovu čast na koncertu, a jednom prilikom je objasnila i kakav je čovek bio Zdravković i kako ga pamti.  

Printscreen/Youtube
 

- On je bio divan, divan, dobar čovek. Voleo je ljude, ali ne znam koliko je voleo život, nemilice ga je trošio. Nije vodio računa o zdravlju. Svi su ga upozoravali da ne sme da pije, da mora da spava, a on svima kaže „nema veze”. U smislu - dok trajem trajem. Ali, on je i dalje sa nama. Tako je život hteo. On danas postoji i toliko se sluša, kao da je tu, kao da je živ - ispričala je Merima ranije u emisiji „150 minuta”.

Pevačica je otkrila i da se Zdravković imao dobru dušu, da se nikada nikome od kolega nije zamerio, ali da je znao da bude surovo iskren. Nije prezao nikome istinu u lice da kaže, a Merima se prisetila jedne situacije. 

Antonio Ahel/ATAImages
 

- Sećam se, u Kragujevcu je pevao jedan mlad pevač, više se ne bavi pevanjem jer njegove glasovne mogućnosti i nisu baš... I kada je silazio sa bine presreo ga je Toma i rekao: „Dođi mali da te nešto pitam. Izvini, čime se ti baviš?” Ovaj kaže da se bavi pevanjem. „Ma šta si završio od škole, to te pitam?”. „Za konobara, ugostiteljsku”. „Pa, što ne služiš?! Uzmi jedan šank, ne znaš da pevaš kunem ti se”. Ovaj pevač se nije naljutio, ali samo što se nije rasplakao, jer voli Tomu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike